Gorbačov do Prahy nedorazí, ale svůj projev pošle na videu

16.09.2016 6:19

V Praze začíná mezinárodní konference, na níž z videozáznamu zazní projev bývalého sovětského prezidenta Michaila Gorbačova. Pětaosmdesátiletý Gorbačov se měl akce zúčastnit, ale znemožnily mu to zdravotní problémy. O tématu evropské bezpečnosti a aktuálních hrozbách budou diskutovat na tři stovky účastníků, mezi nimiž jsou významní bývalí i současní diplomaté.

Gorbačov do Prahy nedorazí, ale svůj projev pošle na videu
Foto: tan, breaknews.com
Popisek: Michail Sergejevič Gorbačov, bývalý sovětský komunistický politik

Gorbačov měl v Praze strávit tři dny a měl se setkat i s prezidentem Milošem Zemanem. V pátek měl pokřtít knihu novináře a spisovatele Milana Syručka "Michail Gorbačov - Uchránil Prahu před krveprolitím?", k níž napsal úvod.

Cestu do Prahy Gorbačov zrušil na doporučení svých lékařů ve středu. Gorbačov měl zdravotní problémy již minulosti, před dvěma lety skončil v nemocnici kvůli potížím s cukrovkou.

Podle organizátorů nepřítomnost bývalého sovětského vůdce výrazně neovlivní průběh konference. "Všichni přihlášení účastníci ze zahraničí už postupně přilétají, nikdo zatím účast na této konferenci neodvolal. Vše se uskuteční v plném rozsahu, tak, jak bylo na programu," řekl člen organizačního týmu Syruček. Dodal, že kromě záznamu projevu je v plánu přímé spojení s Gorbačovem.

Konference nazvaná "Celková bezpečnost po studené válce. Jak řešit nové problémy? Evopská bezpečnost a Rusko" se bude konat od 16. do 18. září. Zúčastní se jí mimo jiné bývalý britský ministr zahraničí David Owen, někdejší šéf české diplomacie Jan Kavan nebo ředitel zahraničního odboru Hradu Hynek Kmoníček.


 

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …