Gott vstupuje do hry. Chcete se na*rat? Pepa Vojtek na Hrad! Kauza ,,Ortel bez Slavíka“ jede dál i po koncertu Kabátu

29.11.2017 6:55

Anketa Český slavík je letos vskutku hojně probíraná. Důvodem nejsou úspěchy vítězů, ale to, že se čachrovalo s hlasy kapely Ortel. Na ten popud se vítězná kapela Kabát rozhodla vrátit své ocenění pořádající agentuře. Cenu přijme nazpět jedině v případě, že agentura doloží skutečné počty hlasů pro Ortel a Kabát jich bude mít více. Agentura však jasně řekla, že hlasy pro Ortel nezveřejní. „My výsledky nezveřejníme, protože my nezveřejňujeme nějaké hypotetické počty hlasů u těch interpretů, u nichž jsme zjistili, že jejich hlasy byly zaslány mimo rámec pravidel,“ sdělil její zástupce.

Gott vstupuje do hry. Chcete se na*rat? Pepa Vojtek na Hrad! Kauza ,,Ortel bez Slavíka“ jede dál i po koncertu Kabátu
Foto: ANO
Popisek: Skupina Kabát

„Kabát si v této situaci nemůže Slavíka nechat. Ocenění musíme vrátit agentuře Musica Bohemica, která musí nám i veřejnosti vysvětlit, kolik Ortel dostal hlasů a kolik jich neuznali, protože mají prokázáno, že nebyly regulérní,“ uvedl manažer kapely Kabát Radek Havlíček.

Manažer kapely se dále také vyjádřil, že jejich snahou není na téhle nešťastné události vytřískat publicitu. „Dnešní vyjádření pořadatelů nestačí. Teď už je to matematika. Nelze sebrat všechny body, anulovat je a použít body z loňského roku. To je absurdní představa. Nechceme Slavíka teatrálně vracet. Jde o princip,“ dodal Havlíček.

Anketa

Souhlasíte s premiérem Sobotkou, že bez přijetí eura se staneme ,,,satelitem" a ,,ztratíme vliv na rozhodování v EU"?

4%
96%
hlasovalo: 8236 lidí

Kapela Ortel a její lídr Tomáš Ortel prý dostali podporu nad rámec pravidel fair play. K tomu dospěla po důkladné analýze hlasování pořadatelská agentura Musica Bohemica. Rozhodla se tak, že započte skupině i zpěvákovi stejný počet bodů, který získali loni, kdy podobné porušení pravidel nezjistila.

Podle pravidel má organizátor právo zasáhnout, jestliže za pomoci sociálních sítí dojde k organizovanému hlasování na podporu určitého subjektu, a to nad určitou mez, která je v pravidlech popsaná.

Pravidla prý porušoval Tomáš Ortel v široce sdíleném profilu Českým slavíkem, kde lidi vyzýval, aby hlasovali z více mobilů, a nabádal je, koho mají umístit na další pozice. „Kdybychom toto připustili, změní se hlasování do ankety v souboj fanklubů, který z nich dokáže různými akcemi sehnat větší počet hlasů,“ dodali organizátoři.

„Slavíka máme v krabici, zítra ho chceme pořadateli předat. Bez fotografů, protože nestojíme o titulky, jak ho teatrálně vracíme. Není to gesto. Není to ani podpora kohokoliv, kdo by eventuálně mohl uspět. Jde o princip. Dokud to nebude vysvětlené hmatatelně,“ uvedli hudebníci z kapely Kabát. 

Ředitel agentury Jaroslav Těšínský pro server Expres.cz pak potvrdil, že za svým postupem stojí.

„My výsledky nezveřejníme, protože my nezveřejňujeme nějaké hypotetické počty hlasů u těch interpretů, u nichž jsme zjistili, že jejich hlasy byly zaslány mimo rámec pravidel,“ sdělil Těšínský. Když pak redaktor oponoval, že lidé si za hlasy pro kapelu Ortel zaplatili, Těšínský uvedl: „Ale zaplatili... Lidi si mohou přečíst pravidla a v těch pravidlech je jasně napsáno, co je v souladu s pravidly a co ne,“ podotkl.

„Naprosto šílený rozhovor s šéfem agentury pořádající Českého slavíka. Jestli se chcete dneska před spánkem na*rat, vřele doporučuji. Zejména pak pasáž – Jak poznáte, že hlasující není fanoušek Ortelu? – To je v pravidlech,“ okomentovala celou věc novinářka Barbora Koukalová.

Původní text ZDE.

Kabáti však nejsou jediní, kdo chtějí celý postup vysvětlit. „Osobně se chci setkat s ředitelem pořádající agentury Musica Bohemica, panem Jaroslavem Těšínským. Věřím, že mi celou situaci vysvětlí. Teprve potom budu schopen posuzovat zmíněný problém,“ sdělil serveru iRozhlas.cz Karel Gott, vítěz kategorie Zpěvák roku.

Původní text ZDE.

„Škoda, že Vojtek nepodal prezidentskou kandidaturu. Měl by teď velkou šanci vyhrát...“ okomentoval celou věc šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl.

„Kabáti vrátili slavíka – díky... jinak ovšem nabádám: ne abyste se tady na Facebooku srocovali, či nedaj Bože organizovali!!! Jo – a chraň vás ruka Páně sdílet...“ poznamenala pak advokátka Klára Samková.

Ekonom Vladimír Pikora pak poznamenal, že by to udělal stejně jako Kabát. „Tleskám. I bez cen jsou pro mě nejlepší,“ uvedl.

„Koncert jsem dnes kvůli pražskému sněmu nestihl. Škoda. Ale Kabát dnes bodoval i fair-play přístupem ke Slavíkům,“ sdělil pak Václav Klaus mladší, který se neúspěšně snažil o post 1. místopředsedy pražské ODS.

A samozřejmě, že sociálnímí sítěmi se sdílejí i vtipy:

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…