Granát. Sledovanost nedělního Moravce. Byla by super, kdybychom neměli data konkurenční Partie Terezie Tománkové. Jenže my je máme

11.09.2020 12:20

Vyznat se v datech sledovanosti vyžaduje píli, trpělivost, preciznost a vcelku čistou mysl. Tím vším ovšem ParlamentníListy.cz disponují, a proto jsme po delší odmlce zabředli do porovnání dat vybraných zpravodajských pořadů. Nejvíce nás zajímal poměr mezi dříve dominantními Otázkami Václava Moravce a Partií Terezie Tománkové. Jak jejich souboj dopadl v neděli 6. září?

Granát. Sledovanost nedělního Moravce. Byla by super, kdybychom neměli data konkurenční Partie Terezie Tománkové. Jenže my je máme
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Partie je vedle hlavní zpravodajské relace druhým nejstarším pořadem skupiny Prima.

Exkluzivním hostem první hodiny Partie Terezie Tománkové v televizi Prima byl prezident republiky Miloš Zeman.

Anketa

Zeman a Babiš by měli zemřít, řekl Pavel Novotný. Je to na trestní stíhání?

89%
11%
hlasovalo: 37223 lidí
Varoval před panikou kolem koronaviru a odmítl plošné nošení roušek. Tvrdě zkritizoval předsedu Senátu Miloše Vystrčila (ODS) za jeho cestu na Tchaj-wan a prozradil, jak jako prezident zareaguje. A nakonec ještě jednou udeřil na ministra zahraničí USA Mikea Pompea. Druhou část Partie obohatilo klání premiéra Babiše s předsedou Senátu Vystrčilem.

Hosty první hodiny nedělních Otázek Václava Moravce měli být předseda vlády Andrej Babiš (ANO) a šéf Pirátů Ivan Bartoš. Babiš dal však v Partii televize Prima najevo, kde má v neděli v poledne sedět. Prý si sám rozhodne, kam se vydá. Vydal se do Partie a Moravec s Bartošem tak komunikovali s prázdnou židlí. A Moravec prázdnou židli ani trochu nešetřil. Také Bartoš prázdnou židli tepal.

A ke stolu židli, kdo židli má, bydlí. Každý, kdo bydlí, má starostí půl...

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24622 lidí
A výsledek? MÉDEA, a. s., ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k .s., poskytla naší redakci čísla sledovanosti, z nichž jasně vyplývá, že Václav Moravec má v podobě Terezie Tománkové významnou konkurenci.

První hodinu OVM na ČT 1 sledovalo v průměru 189 tisíc lidí, v tentýž čas pak na zpravodajské ČT 24 v průměru 163 tisíc. Dohromady 352 tisíc v průměru. Druhá hodina zaujala průměrně 253 tisíc diváků čtyřiadvacítky. Srovnání s privátní stanicí? Oba díly Partie Terezie Tománkové na hlavním kanále Prima a CNN Prima NEWS sledovalo 345 tisíc diváků v cílové skupině 15+, vyplynulo z dat ATO – Nielsen Admosphere, jež máme k dispozici.

Dodejme, že hlavními hosty Partie budou v neděli Lubomír Zaorálek a Miroslav Kalousek, po nich nastoupí čtyřlístek Jiří Beran, Jan Žaloudík, Tomáš Cikrt a evoluční biolog Jaroslav Flegr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…