Grebeníček je zbraň hromadného ničení, píše Stropnický

20.06.2012 19:56

Divadelník a diplomat Martin Stropnický, který by se v nadcházejících volbách rád dostal do horní komory parlamentu, si v dnešním komentáři pro MF Dnes podrobněji všímá vystoupení komunistů a to nejen k otázkám církevních restitucí. Poukazuje na historickou zkušenost a doporučuje lidem KSČM nevolit. Jinak bychom se mohli brzy dočkat nemilých překvapení.

Grebeníček je zbraň hromadného ničení, píše Stropnický
Foto: kscm.cz
Popisek: Miroslav Grebeníček, poslanec KSČM

Komunisté se v posledních letech pokouší vystupovat umírněně, alespoň na veřejnosti. Plamenné projevy si nechávají především na jednání za zavřenými dveřmi, kde je uslyší jen jejich straničtí kolegové. Divadelník Martin Stropnický, který uvažuje o kandidatuře do Senátu, si ale všímá ostrých slov, která zazněla ze strany KSČM na adresu církevních restitucí. Demagogickou kritiku, dobře známou z časů před listopadem 1989, nepronesl nikdo jiný než Miroslav Grebeníček.

Masaryk a Grebeníček

„Proto sáhla strana po jiném evangelistovi, po zbrani hromadného ničení jménem Grebeníček. Vystoupil a nezklamal. V oduševnělém kázání nám dal nezištně nahlédnout do mimořádných hlubin svého myšlenkového potenciálu. Levicovou epištolu plnou typické komunistické demagogie neváhal prošpikovat citáty kardinálů Berana, Tomáška a Duky. Hodil se i profesor Halík, Bible a jako oblíbený bonus Jan Hus. Zdá se však, že Bůh pana poslance definitivně opustil. To když mu dovolil vrcholit cudným tvrzením, že se cítí stát po boku mistra Jana a T. G. Masaryka,“ rozčiluje se autor.

Je třeba mít na paměti, že čeští recyklovaní komunisté neprošli potřebnou politickou očistou a jejich současná popularita pramení toliko z vládních přehmatů. Právě díky tomu, že byli posledních dvacet let odstaveni od moci, mohou dnes vystupovat jako jediná zcela čistá strana. A do voličského věku dospívají ti mladí, kteří jim to věří, neboť před listopadem 1989 ještě nebyli na světě.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…