Grebeníček zúčtoval s mladým poslancem ODS, který naříkal, že musí sedět vedle něj

28.11.2013 13:41

Velkorysým mávnutím ruky přešel poslanec KSČM Miroslav Grebeníček útok mladého poslance ODS, který při úvodním zasedání sněmovny, kdy se sedí podle abecedy, musel usednout v blízkosti komunistického expředsedy a prohlásil to za boží trest. Grebeníček uvedl, že řada radikálních pravičáků během působení ve sněmovně zmoudří.

Grebeníček zúčtoval s mladým poslancem ODS, který naříkal, že musí sedět vedle něj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Grebeníček v poslanecké lavici

Anketa

Kdybyste mohli prosadit jen jednu daňovou změnu, kterou byste upřednostnili?

hlasovalo: 13651 lidí

Jeden ze čtenářů Grebeníčkovi připomněl slova mladého poslance ODS Radima Holečka. Ten si postěžoval, že se cítí být bohem potrestaný, že v poslanecké lavici musí sedět právě vedle bývalého předsedy KSČM. Čtenáře zajímalo, zda si novopečený poslanec troufl říci Grebeníčkovi tato slova do očí, a případně co mu na ně komunista řekl.

Grebeníček na svém profilu na ParlamentníchListech.cz nejprve čtenáři objasnil, že mladý poslanec ODS vedle něj vůbec neseděl. „Zleva je to kolega Grospič a z druhé strany poslanec Gazdík. Přede mnou pak je Jiří Dolejš. Zřejmě nesedí vedle mne, jak tvrdí, ale sedí mi v zádech a do očí se mi zatím zřejmě nepodíval,“ soudí o poslanci ODS. Ten se mu prý ještě nepředstavil, takže vůbec netuší, o koho se jedná.

Otázka s odpovědí Miroslava Grebeníčka ZDE.

„Pokud ale skutečně řekl to, na co se ptáte, tak je to podle mého názoru neobyčejně hloupé a nesvědčilo by to zrovna o myšlenkové hloubce a úrovni dotyčného,“ myslí si Grebeníček. Jako zkušený poslanec přidává poznatek, že nově nastupující poslanci na sebe často touží upozornit.

„Způsobem, který popisujete, to ale dělají obvykle figurky. Tím nechci říci, že dotyčný nedozraje k něčemu kultivovanějšímu a věcnějšímu,“ věří sněmovní matador. Jinak prý této úsměvné příhodě nepřikládá větší důležitost. Má prý zkušenost, že s přibývajícími úkoly se pravicový radikál často dostane do seriózní podoby. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

20:17 Moravský espéďák: Rusko už za dva roky nebude existovat. Psali analytici z USA

Moravský kandidát SPD a Trikolory do Evropského parlamentu Boris Latýn ve svém komentáři zmiňuje ana…