Grémium ČSSD už prý schválilo Sobotkovu kandidátku na ministryni školství Valachovou

05.06.2015 12:35

Premiér Bohuslav Sobotka navrhl grémiu ČSSD jako novou ministryni školství Kateřinu Valachovou, a to se na ní prý jednoznačně shodlo.

Grémium ČSSD už prý schválilo Sobotkovu kandidátku na ministryni školství Valachovou
Foto: kr-stredocesky.cz
Popisek: Prázdná učebna

ČSSD, která už dlouho prosazuje kvóty pro zastoupení žen ve vrcholné politice, tak vyšel další plán. Kladně se už k návrhu stihla vyjádřit místopředsedkyně strany Lenka Teska Arnoštová, která iDNES.cz poskytla krátkou, zato jasnou odpověď. „Určitě,“ řekla Arnoštová. Myšlenka, že by ve vládě zasedla další žena, se líbila i ministryni práce a sociálních věcí Michaele Marksové. „Uvítala bych to,“ sdělila ministryně.

Kladný názor vyjádřila i místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková, která si napsala na svůj Twitter, že žena bude lépe rozumět té většině žen, která ve školství je. „Blahopřeji premiérovi k jeho rozhodnutí a nové ministryni i resortu držím palce,“ projevila se Gajdůšková na sociální síti.

Prostor dostal také ministr vnitra a první místopředseda strany Milan Chovanec, který pro portál uvedl: „Premiér dal návrh, který má jasnou podporu. Jméno nebudeme sdělovat. Premiér ho nejprve řekne prezidentovi, potom veřejnosti.“ Hlava státu jméno kandidáta na uvolněné křeslo uslyší ve 14:45. Prezident by se chtěl nejprve s možnou kandidátkou setkat, takže její jmenování se odhaduje na začátek následujícího týdne.

Kateřina Valachová je v současné době spolupracovnicí ministra Jiřího Dienstbiera. Před nástupem na ministerstvo pracovala jako právnička na brněnském magistrátu, a pak i v analytickém a právním odboru ombudsmana. Rovněž působila i v legislativním odboru Senátu. Jako Dienstbierova náměstkyně se podílela na přípravě služebního zákona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…