Greta měla obdržet ekologickou cenu, ale odmítla ji. Místo toho znovu nadávala politikům

30.10.2019 22:31

Švédská klimatická aktivistka Greta Thunbergová, která stála u zrodu celosvětového hnutí mladých lidí pro boj se změnami klimatu, odmítla v úterý přijmout ekologickou cenu, kterou uděluje Severská rada, jejímž cílem je prohlubovat spolupráci mezi státy severní Evropy na parlamentní a ministerské úrovni, informuje server Novinky.cz.

Greta měla obdržet ekologickou cenu, ale odmítla ji. Místo toho znovu nadávala politikům
Foto: Repro Youtube
Popisek: Klimatická aktivistka Greta Thunbergová

Na ekologickou cenu Severské rady byla Thunbergová nominována Švédskem i Norskem. Poté, co však byla mladá aktivistka za ochranu klimatu v úterý večer vyhlášena letošní laureátkou ocenění, sdělila její zástupkyně publiku, že Thunbergová cenu ani příslušných 500 000 švédských korun (1,18 milionu Kč) nepřijme. 
 
Podle slov Thunbergové ekologické hnutí nepotřebuje další ocenění, nýbrž to, aby mocní lidé po celém světě začali naslouchat vědcům. Na svém Instagramu napsala, že je návrhem poctěna, kritizovala ale severské země, že nejsou schopny dostát své skvělé pověsti při řešení klimatických otázek. „Krásných slov je spousta. Ale když dojde na naše emise a ekologickou stopu na jednoho obyvatele, vidíme něco úplně jiného,“ konstatovala.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…