Gross na ČT promluvil k volbám: Babiš bude pod drobnohledem

26.10.2013 19:07

Bývalý premiér a předseda ČSSD Stanislav Gross okomentoval v ČT předčasné volby a jejich výsledky. Podle svých slov je rád, že se do sněmovny dostali ČSSD, lidovci nebo ANO. Z Andreje Babiše strach nemá.

Gross na ČT promluvil k volbám: Babiš bude pod drobnohledem
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Ex-premiér Stanislav Gross

Hned na začátku se ho moderátor zeptal, jak se dívá na to, že je s Andrejem Babišem spojován s kauzou Unipetrol. „Se mnou bylo spojováno tolik kauz, že o tom někdy ztrácím přehled,“ řekl Stanislav Gross.

„Myslím si, že ten rozdíl mezi Věcmi veřejnými a ANO je poměrně velký,“ dodal k časté kritice. Podle něj je velký rozdíl v osobnostech, ANO je totiž postaveno na více lidech – zmínil Martina Komárka nebo Jiřího Zlatušku. „Určitě jsou to osobnosti, které nebudou chtít hrát směšnou roli, jakou v určité fázi hrály Věci veřejné,“ ujišťoval Gross.

AKTUÁLNÍ VÝSLEDKY VOLEB: Sčítání hlasů minutu po minutě

Podobně to vidí i u předsedy Babiše. „Bude určitě svou úlohu chtít sehrát důstojně,“ míní. Podle něj bude Babiš pod takovým drobnohledem, zda svou moc nezneužívá, že to ani nebude moci činit. „Je to ale jen můj subjektivní názor,“ dodal Gross.

To nejdůležitější se ale podle něj bude odehrávat uvnitř ČSSD. „Určitě bude zapotřebí, aby se alespoň v nějakém střednědobém období upevnil mandát lidí ve vedení,“ míní.

reklama

autor: pan

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…