Guru naší mravnosti. Mlátí lidi na ulici. Babišův poslanec Komárek se pustil do Kalouska

29.01.2016 20:37

Poslanec Martin Komárek (ANO) se na svém Facebooku pozastavil nad dnešním chováním předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, který se v Poslanecké sněmovně pohádal s ministrem zemědělství Marianem Jurečkou (KDU-ČSL). „Vystoupil jako strážce mravů a práva. Člověk, který přijal Paroubkovu nabídku na to, aby byl šéfem vlády s komunisty,“ uvedl Komárek.

Guru naší mravnosti. Mlátí lidi na ulici. Babišův poslanec Komárek se pustil do Kalouska
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Někdejší komentátor MF Dnes měl podle svých slov z Kalouskova výstupu ve tváři nefalšovaný děs, a to právě protože si podle něj nástupce Karla Schwarzenberga na pozici předsedy TOP 09 hraje na strážce mravů a práva. „Člověk, který začal padáky, které padaly, a letadly, která nelétala, zato kolem nich létaly peníze. Člověk, který přijal Paroubkovu nabídku na to, aby byl šéfem vlády s komunisty, ač si hraje na antikomunistu. Člověk, který v politice použije všech prostředků a nemá žádné zábrany,“ ohodnotil Komárek Kalouska.

Jak Komárek uvedl, předseda opoziční TOP 09 je podle něho navíc i člověk, o kterém sám jeho předchůdce na pozici předsedy TOP 09 prohlásil, že najímá jako fořta polepšeného pytláka. „Člověk, který dal volné ruce hazardu a v zájmu několika bossů udělal z republiky Las Vegas čtvrté cenové skupiny. Člověk, který mlátí lidi na ulici a blábolí namol do rádia... Jo, to je guru naší mravnosti...,“ zakončil Babišův poslanec svůj poznatek.

Známý novinář tak pravděpodobně reagoval na Kalouskův výstup adresovaný vládním lidovcům, které šéf TOP 09 označil za pokrytce, protože umožnili hlasování o elektronické evidenci tržeb, proti které Kalousek a spol. dlouhodobě protestují. Na jeho slova reagoval i ministr zemědělství Marian Jurečka. „Zaplať pánbůh, že už jste bývalým členem KDU-ČSL i bývalým předsedou!“ naštval se místopředseda lidovců.

  • O slovní přestřelce mezi Kalouskem a Jurečkou si můžete přečíst ZDE.

„Aplaus levicového spektra je pro mě tou nejsladší odměnou,“ reagoval na bouřlivý potlesk Jurečkovi z lavic koaličních poslanců Kalousek s tím, že dříve nebo později prý lidovci budou říkat – protože to mají v genech – že za nic nemohli a že to byla koaliční dohoda a že oni to mysleli vlastně dobře a jen bránili tomu nejhoršímu. „Tohle ale říkali i normalizátoři a kolaboranti v letech 1969 a 1970,“ dodal důrazně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…