Guvernér ČNB se znelíbil Zemanovi a bude bez práce. Pomoc prý hledá u Babiše

19.07.2015 7:28

Guvernér ČNB Miroslav Singer se znelíbil řadě lidí v Česku, a to především intervencí na oslabení koruny z podzimu 2013. Kritizuje ho za to jak exprezident Václav Klaus, který ho do funkce jmenoval, tak současný prezident Miloš Zeman. Ten už dal najevo, že po skončení mandátu v červnu příštího roku může Singer na angažmá zapomenout. Guvernér tak prý už shání místo, a to i na ministerstvech. Sám ale podobné spekulace odmítá.

Guvernér ČNB se znelíbil Zemanovi a bude bez práce. Pomoc prý hledá u Babiše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Guvernér ČNB Miroslav Singer

Ačkoli má před sebou Miroslav Singer ještě víc než tři čtvrtě roku ve funkci guvernéra ČNB, podle informací serveru Týden už shání místo, a to jak na Ministerstvu průmyslu a obchodu, tak u Andreje Babiše (ANO) na Ministerstvu financí. V současné pozici končí až v červnu příštího roku, ale prezident Miloš Zeman už dal najevo, že se mu znelíbil, a to především oslabením koruny z listopadu roku 2013. Podle Zemana tím Singer oddálil přijetí eura v Česku.

S hledáním nového místa prý ale guvernérovi pomáhá šéf státní kasy Andrej Babiš (ANO). „Jejich setkání jsou častá. Pan Babiš tu prodiskutoval s panem Singerem dlouhé hodiny,“ doplnila jedna z referentek Babišova kabinetu, která si z pochopitelných důvodů nepřála zveřejnit svou identitu. Toto zjištění potvrdil někdejší ministrův náměstek Martin Pros (ČSSD). I k němu se prý donesly spekulace o tom, že má guvernér na Babišově resortu dveře otevřené. A podobné to je prý i na Ministerstvu průmyslu.

Sám Singer ale tyto spekulace důrazně odmítá. „Za poslední tři měsíce jsem budovu Ministerstva průmyslu a obchodu nenavštívil ani jednou a na Ministerstvu financí jsem se zúčastnil pouze jednoho jednání, na němž ale ministr nebyl přítomen. Setkávání s vrcholnými představiteli těchto ministerstev tedy rozhodně nepovažuji za intenzivnější,“ uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…