H-System: Jde o 40 milionů

15.08.2018 8:21

O 40 milionů korun se nyní dohadují lidé ze Stavebního a bytového družstva Svatopluk. Jde o peníze, které družstvo dostalo z konkurzu a peníze si měli rozdělit všichni družstevníci. Píší to dnešní noviny, konkrétně MF Dnes.

H-System: Jde o 40 milionů
Foto: Archiv
Popisek: peníze, ilustrační foto

Družstevníci, kdy každý měl dostat v průměru sto tisíc korun, však dodnes neviděli ani korunu. „Ověřil jsem si, že jsem pořád veden na seznamu členů Svatopluka, to znamená, že pořád nakládají s mým majetkem. Pro jistotu jsem jim poslal číslo účtu a všechno potřebné. Přesto nás nikdo nekontaktoval, nikdo nám nic neposlal,“ uvádí například pan Tomáš, jehož dům nebyl nikdy dostavěn. Do H-Systemu přitom vložil přes 1,1 miionu korun. 

Jak však uvádí správce konkurzní podstaty Josef Monsport, na účet družstva on peníze odeslal, a to v souhrnu 40,5 milionu korun. Navíc je poslal již před zhruba šesti lety. Kde tedy peníze jsou? Bývalý předseda družstva Svatopluk Ivan Král se dušuje, že se peníze neztratily. Ale ne všichni věřitelé prý dodali aktuální čísla účtů. Peníze však prý dostalo až 85 procent lidí. 

 „Ti ostatní mohou žádost podat klidně do nekonečna, ty peníze nejsou družstva, ale těch lidí. A i dnes o ně lidé žádají,“ dodal Král. Klient Petr však k tomu uvádí, že argumentace Krále je nesmyslná, neboť jeho se nikdo nepokusil ani kontaktovat. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…