HN: ČSSD sestavila tým odborníků pro ministerstva ANO a KDU-ČSL

06.05.2014 8:38

ČSSD sestavila tým takzvaných odborných mluvčích pro ministerstva, která patří hnutí ANO a KDU-ČSL. Strana tak chce prý ukázat, že má odborníky i na resorty, kde nemá zastoupení. Neoficiálně ale má být úkolem „stínových ministrů" vymezovat se vůči koaličním partnerům, všímat si případných pochybení ministrů z jiných stran a tematizovat je, píšou Hospodářské noviny.

HN: ČSSD sestavila tým odborníků pro ministerstva ANO a KDU-ČSL
Foto: Václav Votava
Popisek: Poslanec za ČSSD Václav Votava

Stínové vlády většinou sestavují opoziční strany, ČSSD je ale nejsilnější vládní stranou, proto jde o netypický krok. Podle deníku je za ním snaha o to působit jako protiváha stále dominantnějšího hnutí ANO Andreje Babiše.

Právě k ministrovi financí Andreji Babišovi by se měl vyjadřovat Václav Votava, šéf vlivného rozpočtového výboru. „Ne ve všem se musím shodovat s názory pana ministra financí a tato stanoviska budu prezentovat. Ale můžu samozřejmě prezentovat i stanoviska souhlasná. Nechci říct, že jde přímo o protiváhu koaličním ministrům, ale pokud bude mít ČSSD odlišný názor, tak ho řeknu," sdělil HN Votava.

K Ministerstvu spravedlnosti by se za ČSSD měl vyjadřovat Jan Chvojka, k obraně šéf sněmovny Jan Hamáček, k dopravě Jan Birke, k životnímu prostředí Robin Böhnisch a k zemědělství Jan Hajda.

Svůj tým expertů si pro Ministerstvo zdravotnictví, které vede Svatopluk Němeček z ČSSD, sestavil také Babiš.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…