HN: Policie vyšetřuje nákup firmy na převoz peněz Českou poštou

10.07.2014 6:43

Policie vyšetřuje nákup společnosti ABAS CiT Management, která se zabývá zabezpečeným převážením peněz, ze strany České pošty. Státní podnik ztrátovou firmu koupil v roce 2012, vložil do ní 50 milionů korun, ale společnost se ze ztrát dosud nevymanila. Napsaly to dnes Hospodářské noviny, podle kterých na transakci policisté narazili při rozkrývání manipulací se zakázkami České pošty.

HN: Policie vyšetřuje nákup firmy na převoz peněz Českou poštou
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Pošta firmu koupila od ostravského podnikatele Ivo Popardowského. Kriminalisté se zabývají tím, jestli nákupem ztrátového přepravce peněz někdo z vedení pošty neporušil příkaz o správném hospodaření, píše deník. Podle jeho informací Česká pošta měla za firmu do konce loňska zaplatit 12 milionů korun a v dalších třech letech přidat 20 až 35 procent z výsledku hospodaření společnosti.

Pošta podle HN plánovala, že služby firmy později přejmenované na Česká pošta Security budou využívat i další zájemci. V zabezpečené přepravě peněz ale kvůli silné konkurenci v posledních dvou letech prudce spadly ceny. Nyní má společnost pod novým krizovým vedením fungovat do konce letoška, a pak se rozhodne o její budoucnosti, řekl deníku mluvčí pošty Ivo Mravinac. Odvrátit pád má pomoci nový ředitel Jiří Krejča, který dříve šéfoval mezinárodní bezpečnostní společnosti G4S.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…