HN: Velvyslanecký post v Lucembursku by mohl získat Fischer

14.11.2013 9:02

Ministr financí v demisi Jan Fischer by se měl stát velvyslancem v Lucembursku. Informují o tom Hospodářské noviny s odkazem na důvěryhodné zdroje z diplomacie. Sám Fischer to ale popírá. ČR velvyslanectví v Lucembursku otevře zhruba po roce, v provozu bude od února 2014.

HN: Velvyslanecký post v Lucembursku by mohl získat Fischer
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Jan Fischer

"Žiju současností a svou dnešní prací. Žádnou takovou nabídku jsem nedostal a ani s nikým o žádné podobné nabídce nejednám," sdělil HN Fischer. Ministr zahraničí v demisi Jan Kohout deníku sdělil, že žádný kandidát na obsazení ambasády v Lucembursku zatím není. Vyjednávání o diplomatických postech probíhá tradičně v utajení, úřady o něm ze zásady neinformují.

České velvyslanectví v Lucemburku skončilo k 31. prosinci 2012. Jen ale přibližně o rok později má být znovu v provozu. "K tomuto rozhodnutí vede zájem Ministerstva zahraničních věcí podpořit další rozvoj a posílení tradičně blízkých česko-lucemburských vztahů," sdělilo ministerstvo.

Kohout rozhodnutí o znovuotevření oznámil svému lucemburskému kolegovi Jeanu Asselbornovi v pondělí při setkání ministrů zahraničí v Dillí. Než bude jmenován velvyslanec pro Lucembursko, bude oficiálně hlavou tamního zastoupení ČR velvyslanec v belgickém Bruselu. Velvyslanectví v Lucemburku povede chargé d’affaires ad interim, tedy dočasný diplomatický zástupce. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…