Ha, Plesl. Právník Pokorný od Sobotky triumfálně vytáhl obrázek. Jenže si šéfredaktora spletl s někým úplně jiným...

13.07.2020 19:39

Šéfredaktora Mladé Fronty DNES patřící Andreji Babišovi Jaroslava Plesla obvinil právník Radek Pokorný, že byl u natáčení týdenního hlášení Andreje Babiše „Čau lidi“. To se ukázalo jako nepravda. „A mám ho. Dámy a pánové, takhle pracuje dezinformátor Radek Pokorný,“ napsal Plesl. Připojil se i jiný novinář, který měl s ním též zážitek. Šlo o Hitlera.

Ha, Plesl. Právník Pokorný od Sobotky triumfálně vytáhl obrázek. Jenže si šéfredaktora spletl s někým úplně jiným...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Plesl

Anketa

Miroslav Kalousek nebude v příští sněmovně. Bude to jeho konec ve velké politice?

67%
33%
hlasovalo: 5469 lidí

Předseda vlády Andrej Babiš pojal své týdenní hlášení poměrně netradičně. To, jak hlášení vzniká, zachytila reportáž Novy, kdy ho reportérka Bára Divišová pro TN.cz vyzpovídala. Více jsme o tom psali ZDE.

Záznam reportáže TN.cz s premiérem Andrejem Babišem.

Právník Radek Pokorný, někdejší vlivný zákulisní pomocník premiéra Bohuslava Sobotky (svého spolužáka z gymnázia) obvinil právě v souvislosti s týdenním hlášením Andreje Babiše, Jaroslava Plesla, šéfredaktora Mladé Fronty DNES, že se objevil právě na natáčení týdenního hlášení premiéra. Pokorný na Facebook napsal: „Fotka z natáčení Čau lidi. Podle znalců je muž v brýlích nezávislý šéfredaktor Plesl.“ MAFRU, do které Mladá Fronta DNES patří, koupil právě Andrej Babiš. Pokorný později však příspěvek smazal a na Facebooku zveřejnil jiný příspěvek, kde napsal, že to prý tedy Plesl nebyl.

Plesl se na Facebooku vůči příspěvku ohradil a vyzval své přátelé na Facebooku, že shání screenshot postu, v němž ho pachatel šíření dezinformace označil za účastníka natáčení Čau lidi.

Ten následně našel a na Facebook napsal: „A mám ho. Dámy a pánové, takhle pracuje dezinformátor Radek Pokorný.“

V komentářích si Plesl postěžoval, že neví, proč takto lže. Na to mu odpověděl nový člen Rady ČT Pavel Matocha, který napsal, že je to proto, protože je to Radek Pokorný. Ivo Slavík dodal, že to je přirozenost mafiána. „Kmotr nedá dopustit jen na svou rodinu,“ dodal.

Novinář Honza Palička zase napsal, že jeho Pokorný upozornil, že když považuje výhru Dudy za demokratickou, tak by určitě podpořil i zvolení Hitlera.

Misha Julišová do diskuse napsala, že zda to byl, či nebyl on, je vedlejší. „Smyslem je kolem vás trochu ‚začmoudit‘! To je celé. Takže smysl to splnilo,“ vysvětlila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…