Hackerům Islámského státu se povedlo něco neskutečného. Významným Britům může jít o život

14.08.2015 11:45

Islámský stát tvrdí, že se jeho hackerům podařilo dostat do databáze shromažďující osobní údaje stovek britských vojáků, politiků a diplomatů. Seznam obsahující údaje asi o 1400 osobách zveřejnil Islámský stát volně na internetu.

Hackerům Islámského státu se povedlo něco neskutečného. Významným Britům může jít o život
Foto: ČTK
Popisek: Britský premiér David Cameron se svou ženou Samanthou přicházejí hlasovat ve volbách

Seznam ve formě tabulky je sdílen dalšími příznivci islámského hnutí na sociálních sítích i prostřednictvím e-mailů. „Věz, že máme přístup do tvých e-mailů i počítačových systémů. Sledujeme každý tvůj pohyb. Máme tvoje jméno, adresu bydliště a pod kontrolou máme i tvůj profil na sociálních sítích. Veškerá tvoje elektronická komunikace jde přes nás. Získáváme důvěrná data a osobní informace, které poté předáváme našim bojovníkům. S pomocí Alláha vám půjdou po krku ve vaší vlastní zemi,“ vyhrožují džihádisté z ISIS.

Na svém Twitteru seznam sdílel také britský džihádista Junaid Hussain, jenž společně se svoji manželkou Sally Jonesovou žije v pevnosti Rakka, která je v držení Islámského státu. V minulosti vedl tým hackerů a před třemi lety byl dokonce uvězněn za to, že odcizil osobní informace expremiéra Tonyho Blaira a vložil je na internet. Nechvalně proslulí manželé se pyšní přezdívkou „Pán a paní Teror“ a uprchli z Velké Británie pravděpodobně před dvěma lety. Oba se dle všeho prostřednictvím internetu a sociálních sítí podílí na získávání dobrovolníků pro Islámský stát, kteří žijí ve Velké Británii.

Seznam osobních údajů britských politiků, diplomatů a vojáků sdílel na Twitteru také známý australský radikál Neil Prakash. „Zabíjejte je všude, kde je najdete a zotročujte jejich ženy. Oni mají seznamy s našimi jmény, a my teď máme to samé zase s jejich jmény,“ napsal dle australského deníku Herald Sun Prakesh na svém profilu. Samotný profil hackerů z Islámského státu na sociálních sítích byl již třikrát zrušen, ale pokaždé se jim podařilo založit nový. Obecně patří sociální sítě k velmi efektivním nástrojům ISIS a je prakticky nemožné je od nich odstřihnout. Mluvčí britského ministerstva zahraničí se dle Daily Mail odmítl k celému případu blíže vyjádřit.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…