Hadamczik chtěl prý vybagrovat vesnici, aby shrábl 1,5 miliardy. Extrenér hokejistů obvinění popírá

27.09.2014 9:07

Hokejový extrenér Alois Hadamczik chtěl vybagrovat vesnici kvůli 1,5 miliardě. S informací přišel bulvární deník Blesk a píše, že obyvatelé Bělé u Opavy mají důvod k oslavě, protože 70 metrů hluboká pískovna nakonec nevznikne. Nicméně starosta dodává, že protistrana se určitě k soudu odvolá.

Hadamczik chtěl prý vybagrovat vesnici, aby shrábl 1,5 miliardy. Extrenér hokejistů obvinění popírá
Foto: hns
Popisek: Alois Hadamczik, trenér národního hokejového výběru

Důvod k velké oslavě mají obyvatelé Bělé u Opavy. U jejich vesničky nevznikne 70 metrů hluboká pískovna.  O pozemky v Bělé měl prý zájem i extrenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik. Podle Blesku si údajně sehnal i seniorku s restitučním nárokem. Důchodkyně Ludmila G. (86) z Ostravy přišla za totality o pozemky v Ostravě-Porubě. Komunisti na parcelách vybudovali sídliště. Právě ona se přihlásila s restitučním nárokem na Pozemkový fond a čirou náhodou si vybrala jako náhradu svých zabraných pozemků parcely u Bělé, pod nimiž leží hory písku.

Starosta Bělé Karel Krupa se prý původně s Hadamczikem přátelil, ale jen do doby, než vyšel najevo jeho zájem. „Tvrdil nám, že na polích u obce bude desítky let probíhat zemědělská činnost. Pak najednou obrátil. Považoval jsem to za neskutečný podraz. Opravdu jsem mu věřil. Přestal jsem se kvůli němu dívat i na hokej,“ řekl starosta Bělé.

Starosta očekává další soudní jednání

Nyní se ale spolu s dalšími obyvateli Bělé starosta raduje. „To víte, že mám radost z rozhodnutí opavského soudu. Nepochybuji ale o tom, že se protistrana rozhodně odvolá,“ řekl včera Blesku Karel Krupa. „Můj děda byl starostou, pak můj strýc a nyní já. V Bělé jsem se narodil, našel si ženu, postavil dům, zplodil dva syny, zasadil jsem zde nesčetně stromů a neprodám ji žádnému zbohatlíkovi,“ dodal Krupa.

Na pozemcích se údajně plánovala těžba písku a mělo se jít do veliké hloubky. Podle místních by těžba písku obec zničila. „Doprava, hluk, prach, narušení hladiny spodní vody a další negativa by vedla k totálnímu vymření Bělé,“ dodal Krupa. Občané vesničky mu fandí. „Konečně někdo Lojzovi ukázal, že majetek a kontakty nejsou všechno. Stojíme za starostou,“ řekl Blesku Milan z Bělé.

Podle Blesku mělo jít o „kšeft“ za 1,5 miliardy korun. Sám Hadamczik popírá, že by v něm byl nějak zainteresován. „Musím zdůraznit, že v celé záležitosti nejsem účastníkem řízení. A jak rozhodl soud, tak rozhodl. Já nemám s celou záležitostí nic společného,“ řekl bývalý kouč reprezentace Blesku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…