Hádejte, kdo v Řecku jako první "vyluxoval" bankomaty? Poslanci

28.06.2015 19:02

Dva bankomaty, které se nacházejí v řeckém parlamentu, byly zcela vyprázdněny chvíli poté, co premiér Alexis Tsipras v pátek pozdě v noci oznámil, že Řecko čeká referendum. Informoval o tom server Echo 24 s odvoláním na řecký web protothema.gr.

Hádejte, kdo v Řecku jako první "vyluxoval" bankomaty? Poslanci
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

Obávající se řečtí zákonodárci se tak brzy ujistili, že oni o své peníze nepřijdou, a bankomaty „vyluxovali“. Zatímco sem brzy dorazila nová dodávka peněz, v jiných bankomatech v hlavním městě mnozí lidé takové štěstí neměli a stovky jich musejí čekat v nekonečných frontách. Brzy se na sociálních sítích začaly objevovat fotografie z parlamentu, zachycující zejména členy vládní Syrizy.

Pod náporem lidí, vybírajících si své úspory, třetině bankomatů došly peníze úplně.

Závod o bankomaty začal v pátek večer. Jedna z největších bank v Řecku totiž ráno klientům rozeslala e-maily s upozorněním, že o víkendu bude snížen limit výběru hotovosti na 150 eur a původní stav bude obnoven až v pondělí.

Toto oznámení bylo vydáno ještě dříve, než Tsipras ohlásil, že referendum je schváleno.

Lidé pak v obavách, že bude ještě několik dní trvat, než banky otevřou, začali hojně vykupovat i benzinové pumpy a tankovat plné nádrže svých aut. Mnozí se také vydali do supermarketů pro zásoby, a to napříč celou zemí. O víkendu totiž nebylo jasné, zda se v pondělí banky vůbec otevřou, přicházely protichůdné informace.

  • Celý text je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…