Hahahahaha. Ódéesák Zahradil lehl smíchy z kandidáta na kulturu

22.12.2013 16:35

Jan Zahradil, někdejší poslanec sněmovny a nynější zástupce České republiky v Evropském parlamentu, se na svém facebookovém profilu vyjádřil k nominaci na křeslo ministra kultury v sestavované koaliční vládě Bohuslava Sobotky. O vládě od předčasných voleb do sněmovny jednají ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL.

Hahahahaha. Ódéesák Zahradil lehl smíchy z kandidáta na kulturu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zasedala Výkonná rada ODS. Z tváří zúčastněných bylo cítit zmar z prohraných voleb

„Hahahahaha. Vynikající! Tak ČSSD vyfasuje do vlády jako ministra kultury bývalého mluvčího České biskupské konference a bývalého šéfa ÚSTR Daniela Hermana. No to je facka. Tak bych ještě voličům ČSSD doporučil, aby si přečetli některé výroky Daniela Hermana ohledně poválečného odsunu Němců. Až na tohle Sobotka kývne, tak je napříště cesta ČSSD k podobnému volebnímu výsledku jako naposled ODS již zcela otevřena,“ píše Jan Zahradil na svém profilu.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Daniel Herman byl kritozován m.j. za to, že v období, kdy stál (nejen on) v čele ÚSTR, tato instituce zanedbávala období let 1939 – 1945, kterému se však z popisu své činnosti má rovněž systematicky věnovat. Je známý i jeho názor, opatrně hájící t.zv. sudetské Němce před „kolektivní vinou“. „Po Druhé světové válce se později svobodná část Evropy vyrovnávala s nacisty, tedy optikou politické příslušnosti a postihování konkrétních zločinů. Zatímco v té části Evropy, která se stala sovětským satelitem, převládl princip etnický. Tedy nikoli nacisté, ale Němci se musejí potrestat. A s viníky byli mnohdy postiženi i nevinní,“ napsal Daniel Herman před pěti lety při 70. výročí mnichovské konference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…