Hájek hledá počátky policejního státu: Všechno prý začalo u dálnic

30.08.2013 17:28

Někdejší tiskový mluvčí Václava Klause Petr Hájek na webu Protiproud hledá počátky policejního státu, jehož aktivitě čelí před soudem stojící exposlanec David Rath nebo tři někdejší rebelové z řad ODS. Tyto počátky je prý třeba hledat u obvinění někdejších předních činitelů Ředitelství silnic a dálnic z roku 2011.

Hájek hledá počátky policejního státu: Všechno prý začalo u dálnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

„Vše začalo teatrálním zatčením tří bývalých manažerů státního správce silnic a dálnic (ŘSD) a jednoho podnikatele několik dnů před Vánocemi 2011. Podstatou obvinění je fakt, že čerpací stanice u dálnic vystavěl developer a ten je následně pronajímá čerpadlářům. Podle policie to měl prostřednictvím ŘSD udělat přímo stát. Tato úvaha, jakkoli se zdá logická, však odporuje platným zákonům: státní ŘSD nejenže ze zákona čerpací stanice stavět nemůže, ale dokonce nesmí,“ dočteme se na portále.

Státní zástupce ale podle redakce dělá zásadní chybu už v tom, že výnosy automaticky hodnotí jako zisk, aniž by vzal v potaz např. DPH. Není přitom bez zajímavosti, že o vazbě pro někdejšího ředitele ŘSD Michala Halu rozhodoval tentýž soudce, který řekl své i k vazebnímu stíhání Davida Ratha. Ústavní soud prý dokonce proti Halovi uplatnil presumpci viny, když si podal stížnost.

Korunní svědkyni z této kauzy prý vyšetřovatelé dokonce vydírali. „Odvlekli ji ze zaměstnání, drželi o hladu, pak ji opili a donutili podepsat připravený protokol. Těžko uvěřit, že nejde o výslech vedený estébákem Grebeníčkem v roce 1951, ale o běžný (a jak se dále dočteme evidentně legální) postup soudobých detektivů Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality,“ stojí dále v textu. A právě tady je prý třeba hledat podhoubí policejního státu.

Celý text si můžete přečíst ZDE. 

reklama

autor: mp

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…