Hájek zuří: Ohavná reality show České televize za miliony a děti nemají na jídlo

01.03.2014 12:10

Spisovatel, publicista, zakladatel a první šéfredaktor časopisu Reflex Petr Hájek, v posledních deseti letech státní úředník a vicekancléř prezidenta Václava Klause, v jednom z posledních příspěvků na jeho webu Protiproud.cz komentuje „odporné pokrytectví většiny českých médií, novinářů a politiků a jejich protektorátní loajalitu při státním převratu na Ukrajině“.

Hájek zuří: Ohavná reality show České televize za miliony a děti nemají na jídlo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek

„Česká televize zase srdnatě bojovala za demokracii. A s ní většina mainstreamových médií. Ve spolupráci s vládou nejnověji produkovaly dramatickou reality show 'Převoz zraněných z Ukrajiny'. České vojenské speciály upravené jako sanitky přistávaly v přímém přenosu na letišti v Praze-Kbelích. Desítky velkých sanitních vozů s rozsvícenými blikačkami házely do tmy modro-oranžové blesky. Scházely už jen bojové světlice nebo slavnostní ohňostroj,“ napsal k převozu zraněných z Ukrajiny do Česka Hájek s tím, že je přesvědčen, že to bylo zbytečné, protože doma by se jim prý dostalo dobré péče.

„Mnohokrát jsme psali o tom, že českou mediální scénu z devadesáti procent ovládá havlistická guerilla. Zatímco západní novináři (již čtvrt století po převratu náš vzor) jsou přirozeně z podstaty levicoví, naši zůstávají věrně havlističtí. Že v obou případech jde o tvrdé levičáctví? Jistě. Rozdíl je pouze v tom, že ti čeští – lépe řečeno pražští – se většinou tváří pravicově. Otevřenou levici si ,historicky' oškliví. Ve skutečnosti však právě oni jsou dědici bolševických metod. Proto se na ukrajinskou krizi vrhli jako rozkurážení mládežníci: Lžou, manipulují a podvádějí už bez alespoň formálního předstírání ,objektivity',“ tvrdě kritizuje Hájek média v čele s Českou televizí.

Protektorátní komplex většiny českých novinářů

Česká média podle Hájka chtěla v nastalé situaci opět ukázat, že jsou protiruská. „Starý známý protektorátní komplex většiny českých novinářů, jenž se v tomto špinavém řemesle dědí od protektorátu Böhmen und Mähren, přes protektorát sovětský až k současnému americko-unijnímu. Především z tohoto úhlu pohledu je nutné hodnotit i nechutné divadlo na kbelském letišti – a jeho mediální obraz,“ míní Hájek.

Na svém serveru Protiproud Petr Hájek osočuje nový kabinet z mrhání penězi a dává to souvislosti s články o dětech, které nemají na obědy ani svačiny a ty jim teď zajišťují charitativní organizace. „Babišova vláda vyhazuje desítky miliónů na protiruské propagační akce na letištích, přičemž jenom malá část z toho by hladové české děti bezpečně nasytila. Stud je však zjevně nefackuje,“ napsal Hájek.

Celý text Petra Hájka ZDE:

Goebbelsův dědic

Petr Hájek také ve svém článku reaguje na senátora Jaromíra Štětinu, který navštívil Ukrajinu i kyjevský Majdan a o svých zkušenostech mluvil v pořadu České televize Hyde Park.

„Česká televize a senátor Štětina jsou mnohem horší, než byl ministr nacistické propagandy Joseph Goebbels, protože neukazuje policisty ležící na zemi, jak do nich revolucionáři kopou. Proč se Člověk v tísni nestará také o pozůstalé po těchto policistech?“ tázal se divák pořadu ČT Hyde park s Jaromírem Štětinou, jenž byl dalším ,formátem' propagandistické kampaně spojené s kbelskou reality show,“ píše Hájek a dává najevo, kde je podle něj pravda, když na jiném místě mluví o svržení legální vlády.

„Není důležitá odpověď ,novináře' Štětiny – věrného bolševika, který ovšem se stranickou legitimací včas práskl. Bránil se, že prý přímo ve vysílání uvedl fakt, že prvním zastřeleným na Majdanu byl příslušník jednotek Berkut. Obecně je pak prý známo, že řadu dějinných okamžiků provází násilí. Jen málo takových události se děje bez krve, a to nikdo nezastírá. A Česká televize prý příliš drastické záběry nevysílala z pochopitelných důvodů. Z pochopitelných důvodů je vysílala – ale pouze ty, které se hodily do scénáře manipulace vydávající ozbrojený státní převrat za ,demokratické svržení diktátora',“ píše Hájek ve své kritice médií a politiků na Protiproudu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…