Hájkův Protiproud opět vysílá k Ukrajině. Žhavě a kontroverzně

07.03.2014 11:45

Státní převrat v Kyjevě byl dlouho připravovanou zpravodajskou operací Západu, píše pravicový server Petra Hájka Protiproud.cz, a uvádí nové skutečnosti o pozadí celého konfliktu. Podle něj šlo jako obvykle i o ropu a břidlicový plyn. Vitalije Klička server označuje za sionistu a píše také o financování puče zednáři. Hlavním cílem převratu prý byl frontální útok na Rusko.

Hájkův Protiproud opět vysílá k Ukrajině. Žhavě a kontroverzně
Foto: archiv red, tan
Popisek: Protesty na Ukrajině

Nelze než souhlasit s tvrzením, že vývoj na Ukrajině nabírá stále větší obrátky. Redakce serveru Protiproud.cz vyjadřuje přesvědčení, že každý normálně myslící člověk, který nepodléhá pokračující obludné mystifikační kampani v hlavních médiích, už prý dlouho nepochybuje, že státní převrat v Kyjevě byl dlouho připravovanou zpravodajskou operací Západu.

„Každý den ale vycházejí na světlo stále další nové skutečnosti o pozadí tohoto rozsáhlého komplotu. Jeho hlavní cíl - frontální útok na Rusko – měl, jak se ukazuje, ještě řadu 'vedlejších plánů a postav', které postupně skládají celý komplikovaný obraz v přehlednou mozaiku,“ píše server a ukazuje na různé větve složitého konfliktu.

Anketa

Uvažujete o tom, že byste do Evropského parlamentu zvolili Jiřího Paroubka (NS-LEV21) ?

24%
76%
hlasovalo: 5326 lidí

ZDE ParlamentníListy.cz komplexně a vyváženě informují o situaci na Ukrajině

Podle něj je zcela pochopitelné, že především obyvatelé východních regionů Ukrajiny se bouří proti nelegitimní loutkové vládě v Kyjevě. „A už vůbec nepřekvapuje, že demokraticky a svobodně zvolený parlament na Krymu odhlasoval oddělení této republiky od pučisty ovládané Ukrajiny a opětné připojení poloostrova k Rusku.“

Popularita Vladimíra Putina stoupá

Server Petra Hájka zdůrazňuje Putinovu kladnou roli ve světové politice a jeho rostoucí popularitu, o které česká média mlčí. „Rozhodná odpověď prezidenta Putina a všech příslušných institucí na ukrajinskou krizi včetně ochrany ruského obyvatelstva na Krymu zvýšily popularitu Vladimira Putina na historické maximum. Rostoucí popularitu prezidenta v ruské společnosti potvrdily výsledky průzkumu agentury VCIOM. Putinovu činnost ve funkci hlavy státu schvaluje 67,8 procenta Rusů. I jeho zahraniční renomé stále stoupá, neboť byl některými organizacemi navržen na Nobelovu cenu míru za to, že svým rozhodným postojem zabránil americké intervenci v Sýrii,“ informuje server.

„To je přesně opačný trend, než všemi silami tlačí hlavní politici západních zemí, kterých mají naopak jejich občané už plné zuby. Obamova popularita je na historickém minimu a lépe na tom nejsou ani představitelé Evropské unie, jejichž 'legitimita' se brzy ukáže v evropských volbách. Rekordmanem v klesající popularitě je pak francouzský prezident Hollande, kterého nesnáší už téměř celá Francie.“

Celý článek redakce Protiproud.cz ZDE:

Sionista Kličko

Protiproud.cz označuje jednoho z vůdců ukrajinské opozice, boxera Vitalije Klička, za sionistu. „Kdo je ale Kličko, kterého veřejnost znala především jako boxerského šampiona v těžké váze a 'světoobčana' – kupodivu s německým pasem? Podle řady pramenů jde o dlouhodobě zasvěcovaného zednáře s úzkými vztahy k sionismu,“ tvrdí server.

Vitalij Kličko je vůdcem politické strany Ukrajinská demokratická aliance za reformy ÚDER, která v parlamentních volbách na Ukrajině v roce 2012 získala 14 % hlasů a umístila se na třetím místě. V roce 2013 se stal jednou z hlavních tváří „protestů“ Euromajdanu.

Na několika místech článku naznačuje server Petra Hájka souvislost mezi děním na Ukrajině se zednářstvím a dokládá to vztyčenou zednářskou pyramidou na Majdanu. „Svědectví očitých svědků z Majdanu se shodují: Významnou roli v celé akci hrála i symbolika svobodných zednářů. Zednářská pyramida, která stála uprostřed bojové zóny, je jedním z mnoha důkazů, že kromě naverbovaných nezaměstnaných ze západní Ukrajiny, západních zpravodajců a speciálně vycvičených bojovníků byla podstatným faktorem také zednářská finanční podpora namířená proti 'prokřesťanskému' režimu Viktora Janukovyče,“ uvádí se v textu.

Ukrajinský břidlicový plyn

Ukrajinskou revoluci podle serveru podpořily také zájmy západních byznysmenů, pro které je prý pád Janukovyče příležitostí ke snadné kořisti, o kterou dávno usilovali. Podle Hájkova serveru jde o ukrajinský břidlicový plyn.  

„Kyjev totiž podepsal dohodu v hodnotě 10 miliard dolarů s americkým Chevronem na průzkum a těžbu břidlicového plynu na území Oleška na západní Ukrajině o rozloze 6 300 km2. V lednu podepsal Royal Dutch Shell podobnou dohodu na východě země,“ uvádí server fakta s tím, že Ukrajina nejednala pouze o zdrojích plynu. Jednalo se prý také o dohodě o sdílené produkci s konsorciem Exxon Mobil na využití ropného pole na západním pobřeží Černého moře, která měla být podepsána koncem roku.

„Viktor Janukovyč opět váhal. Jenže to petrolejářské korporace nemají rády.  Pravděpodobně není daleko od pravdy úvaha, že váhání k přistoupení na jejich podmínky se Janukovyčovi stalo přinejmenším stejně osudné jako váhání s podpisem asociační dohody s EU. Ostatně, takový postup by nebyl ničím novým. Ropné společnosti se vždy podělí o kořist, kterou jim svržení místních vlád a režimů v režii tajných služeb přinese,“ píše Hájkův server a poodhaluje další možné motivy, které sehrály roli v revoluci na Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…