Hájkův web píše o velké lidové akci na Slovensku, kterou prý česká média zatloukla

24.09.2013 13:22

Ve východoslovenských Košicích vyšlo v neděli do ulic na sto tisíc lidí. Zúčastnili se Národního pochodu za život, jehož organizátoři chtěli podpořit právo lidské bytosti na důstojný život, právo dítěte na otce a matku a institut manželství jako svazek muže a ženy. Web Petra Hájka Protiproud.cz uvádí, že česká média o akci záměrně mlčela.

Hájkův web píše o velké lidové akci na Slovensku, kterou prý česká média zatloukla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Matka s novorozencem

Jednalo se údajně o největší akci od listopadu 1989. Organizovala ji Konference biskupů Slovenska a financována byla ze soukromých zdrojů. „Na počátku pochodu přečetli organizátoři své požadavky: Aby zákony chránily lidský život od početí po přirozenou smrt, aby chránily rodinu jako svazek založený na manželství muže a ženy, aby chránily i rodičovská práva na výchovu dětí,“ píše autorka článku Erika Hájková s tím, že slovenská mainstreamová média prezentovala tyto požadavky jako extremistické.

Celý článek z Hájkova webu ZDE.

Skalpel nepřerušuje, ale vraždí

Hájková připomíná, že každé čtvrté počaté dítě v České republice je usmrceno. „Podle údajů občanského sdružení Stop genocidě je v České republice dnes zhruba každé čtvrté počaté dítě usmrceno `umělým přerušením těhotenství`. Jedna z účastnic slovenského pochodu k tomu má poměrně jasný vzkaz: Lékaři lžou, pokud hovoří o umělém přerušení těhotenství. Skalpel nic nepřerušuje, ale vraždí,“ uvádí Hájkův web.

U nás tytéž požadavky prosazuje Hnutí Pro život ČR. Protože je úzce spjato s katolíky, bývá podle Hájkové nálepkováno jako „výstřelek konzervativního katolicismu“, a to i některými liberálními představiteli církve, například Tomášem Halíkem. Hnutí Pro život organizuje pochod už ve čtvrtek 26. září v Plzni. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…