Hájkův web si dělá velkou srandu z premiéra. Podívejte se

29.07.2014 16:52

Kontrarevoluční magazín bývalého vicekancléře Petra Hájka se zaměřil na inspekční cesty premiéra Bohuslava Sobotky po jednotlivých resortech. Detaily z jeho „misí“ po jednotlivých ministerstvech jsme se mohli dozvědět již z jiných českých médií. Podle Protiproudu však nebyly zcela přesné. Co se skutečně odehrálo na ministerstvech, si můžeme přečíst údajně pouze na serveru Petra Hájka.

Hájkův web si dělá velkou srandu z premiéra. Podívejte se
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bohuslav Sobotka, předseda ČSSD

Premiér začal svoji cestu na Ministerstvu spravedlnosti. Zde se prý poněkud překvapivě nesetkal s ministryní Válkovou, nýbrž s vrátným Františkem Nováčkem. „Ten Sobotku ujistil, že ministerstvo je řízeno plně kompetentními lidmi a že veškeré zvěsti o naprostém chaosu a totálním rozkladu jsou jen neopodstatněné pomluvy. Nějakého náměstka by mu ukázal rád, ale bohužel neví, kdo to tento týden je. Na dotaz premiéra, zda by ho tedy alespoň neprovedl po té hezké budově, vrátný odvětil, že ani to nemůže, neboť je plně zaměstnán rekodifikací trestního řádu, kterou mu na jaře svěřila sama paní ministryně, ta paní Marvanová,“ píše autor článku Michal Fraiman.

Chládek bude mít sochu, Němeček stoná

V podobném duchu se nesla Sobotkova inspekce i na Ministerstvu školství. Zde měl ministr školství Marcel Chládek premiérovi oznámit, že se mu podařilo vyřešit problém s čerpáním evropských fondů. „Ministerstvo školství totiž vypsalo novou výzvu `Propagace významných osobností českého školství`, ve které uspěl projekt Ministerstva školství `Socha Marcela Chládka`,“ poodkrývá Fraiman zákulisí.

Ministra zdravotnictví Němečka pak našel premiér ve stavu nemocných. „Podle zdrojů blízkých kabinetu ministra bývá Němeček poslední dobou značně zesláblý, apatický, bledý a stěžuje si na únavu a nechutenství. To vše se prý datuje od doby, co mu vicepremiér Babiš daroval k testování novou zubní pastu z produkce svého koncernu,“ píše se na Protiproudu.

Pravděpodobně odstupující ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová premiérovi přednesla svůj stěžejní počin – novelu novely, kterou se novelizuje novela zákona o veřejných zakázkách. „Novelizovaná novela by měla po novelizaci celý novelizovaný systém především novelizovat. Promiňte, stabilizovat. Není vhodné, aby se pravidla pro zadávání zakázek často novelizovala," citoval server údajná slova ministryně.

Podnětné návrhy Dienstbiera

Svými návrhy se prý blýskl i ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Dienstbier. „Například domácím mazlíčkům, žijícím v rodinách homosexuálních párů, bude přiznán statut dítěte. Ministr se rovněž zasadí o volební právo pro náhodně projíždějící turisty, přičemž k pilotnímu testování byl náhodně vybrán senátní volební obvod Kladno,“ nastiňuje Fraiman ministrovy nápady.

Pavel Bělobrádek se podle zdrojů Hájkova serveru na setkání s premiérem velmi těšil, neboť doufal, že mu Sobotka konečně vysvětlí, k čemu portfej vědy a výzkumu je a co by měl vlastně dělat. Premiér však prý jen pokrčil rameny, vypil s šéfem KDU-ČSL dvojku dotovaného vína, popřál mu pevné zdraví, rodinnou pohodu, klidnou sílu a návštěvu spěšně ukončil.

Stropnický vojákem, Babiš kupuje televizi

S premiérem se nesetkal mininistr obrany Martin Stropnický, který si údajně dobrovolně plní dvouletou základní prezenční vojenskou službu v karlínských kasárnách. „Zde drhne zubním kartáčkem chodbu, dělá dobrovolně kliky a volá po chodbách `vrkú, vrkú`," upřesňuje server. 

„Vicepremiér a ministr financí Babiš pouze Sobotkovi nechal na vrátnici ministerstva obálku s následujícím vzkazem: `Němám na Těba čas. Kupujem tělevízu. Zavolaj inokedy. Bureš.` Zda jde o nákup televize s vypouklou obrazovkou (pro paní Moniku), nebo o nákup televize celoplošné (pro nás pro všechny) se zatím nedozvěděl ani Sobotka, ani náš zdroj," podotýká Fraiman.

Celý text k přečtení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…