Hájkův web ukazuje na záhadného svědka sestřelení letadla nad Ukrajinou: Proč o něm nikdo nemluví

29.07.2014 8:35

Server Protiproud bývalého hradního vicekancléře Petra Hájka připomíná zásadní informaci ohledně pádu malajsijského letadla nad východní Ukrajinou. Existuje totiž možnost, že by o pádu Boeingu MH17 mohlo být podáno neobyčejně věrohodné svědectví od přímých svědků. Ta však z neznámých důvodů doposud nebyla využita.

Hájkův web ukazuje na záhadného svědka sestřelení letadla nad Ukrajinou: Proč o něm nikdo nemluví
Foto: tan
Popisek: Trosky malajského letadla na Ukrajině

Protiproud nejprve připomíná, že čím dál pravděpodobnější fakt, že letadlo bylo sestřeleno protiraketovým systémem Buk z území východoukrajinských separatistů, nevypovídá nic o tom, kdo tento systém vlastnil a použil. Ve válečné vřavě lze totiž  těžko kreslit přesné hranice vlivu a vůbec nelze vyloučit, že do oblasti oficiálně ovládané separatisty mohla proniknout ukrajinská vojska se „svým" systémem Buk. 

Server k tomu přikládá informaci, bohatě ozdrojovanou satelitními snímky, že několik dní před tragédií najednou zmizelo odpalovací zařízení Buk ze základny ukrajinské armády Spartak severně od Doněcku. V den tragédie se pak tři vozidla odpalovacího systému, včetně raket, objevila na snímcích pořízených u vesnice Zaproščenskoje. Zajímavé je, že následujícího dne, 18. července, už na místě žádné raketové systémy nebyly. Podle serveru, odkazujícího na vydanou zprávu ruského ministerstva obrany, byly odpalovací systémy na místě zaznamenány právě jen v den tragédie. 

Vše k tématu sestřelené letadlo nad Ukrajinou

Grafika pak znázorňuje, že místo, kde byly rakety vyfoceny, se nachází jen necelou polovinu letové minuty od míst, kterými prolétal malajsijský boeing. Je tedy možné, že na něj bylo stříleno právě odtud. 

Celý text na Protiproudu ZDE.

Na to, zda tomu tak skutečně bylo, a rovněž na spoustu dalších otázek ohledně letu malajsijského letadla, by přitom podle serveru mohli někteří lidé znát odpověď. Po téměř dva týdny, které od tragédie uplynuly, se však o nich z nejasných důvodů zcela mlčí. Jedná se o posádku a možná i cestující letounu Singapurských aerolinií, který prolétal nad východní Ukrajinou prakticky ve stejných místech pouhé dvě minuty po nešťastném malajsijském boeingu. I z vizualizací je patrné, že přinejmenším z pilotní kabiny musela být katastrofa před nimi letícího MH17 vidět jako na dlani. Přesto se ještě nikde neobjevilo vyjádření singapurské posádky, nebo třeba jenom informace o pohybu letounu - svědka v bezprostřední blízkosti místa činu. 

To vše podle Protiproudu vyvolává další otázky ohledně motivací a plánů těch, kteří letadlo sestřelili. Není prý jasné, kdo a proč tuto hroznou věc udělal. Zamlčování těchto skutečností ovšem vyvolává další otazníky.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…