Hájkův web zveřejnil dosud nevydaný rozhovor s rebelem Úlehlou

11.08.2013 10:58

Za minulého režimu roznášel samizdatové letáky, v devadesátých letech se dostal do politiky a dnes je poslancem. Politika ho ale neživí, podle všeho je v jednom kole, vede restauraci a zabývá se problematikou životního prostředí a brojí proti zvyšování daní. O kom je řeč? O poslanci Tomáši Úlehlovi, který byl vyloučen z ODS. Promluvil mimo jiné o kancléři prezidenta Vratislavu Mynářovi.

Hájkův web zveřejnil dosud nevydaný rozhovor s rebelem Úlehlou
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

Na podzim loňského roku byl Tomáš Úlehla jedním z rebelů ODS, kteří se stavěli proti zvýšení daní. V téže době poskytl poslanec Úlehla rozhovor portálu ProtiProud.cz. K jeho zveřejnění tehdy nedošlo. Ve světle dnešních událostí však server ke zveřejnění přikročil.

Zvyšování daní ne, církevní restituce ano

„Jsem především soukromý podnikatel - expert v oboru ochrany životního prostředí, specializující se na nakládání s odpady, člen redakční rady odborného magazínu Odpadové fórum, vlastním 'kulaté razítko' pro posuzování environmentálních vlivů (EIA) a zdravotních rizik, působím jako poradce ministrů pro životní prostředí a zdravotnictví, poradce ve významné energetické společnosti, jako předseda euroregionu, člen Parlamentního shromáždění Rady Evropy, člen dozorčí rady Všeobecné zdravotní pojišťovny,“ prozrazuje na sebe poslanec.

O kancléři prezidenta republiky Vratislavu Mynářovi mluví jako o „ kamarádovi Vráťovi“, kterého zná z odpadového byznysu. Pamatuje prý dobu, kdy Mynář podporoval ODS. Jako podnikatel prý umí Úlehla odhadnout dopady zvyšování daní na Českou republiku, proto se proti tomu ozval. Zdůrazňuje, že zvyšování daní není pravicové. Církevní restituce naproti tomu podporuje, ačkoli by byl raději, kdyby k jejich prosazení došlo v ekonomicky klidnějších časech.

Celý rozhovor si můžete přečíst ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…