Hajzlbába z Hradu! Kalousek zaútočil na Zemanův úřad

18.06.2018 15:32

Bitva o europoslance Miroslava Pocheho zuří naplno. Budoucí koaliční partneři si posílají vzkazy a k občasnému slovnímu výstřelu z kanonu sáhne i hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Stranou nezůstává ani Miroslav Kalousek (TOP 09).

Hajzlbába z Hradu! Kalousek zaútočil na Zemanův úřad
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Fotografování s příznivci TOP 09

Kolem kandidáta na ministra zahraničí Miroslava Pocheho (ČSSD) je stále pořádné horko. Předseda strany Jan Hamáček trvá na tom, že Poche bude kandidátem na post šéfa české diplomacie. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček to stejně vehementně odmítá. Předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD) má za to, že by sociální demokraté měli ukončit spolupráci s Andrejem Babišem (ANO) ještě dřív, než pořádně začala, pokud si premiér nebude schopen prosadit svou i proti vůli Zemana, jelikož právě premiér nese za vládu odpovědnost před Poslaneckou sněmovnou, prezident se podle Ústavy nemusí zodpovídat z ničeho.

Jan Hamáček doufá, že spor o Pocheho vzešel vlastně z nedorozumění mezi jednotlivými aktéry. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček však Hamáčka vyvádí z omylu. Prezident Miloš Zeman prý nemá na svědomí žádné nedorozumění. Jen mu prý velmi záleží na tom, aby se ministrem zahraničí stal politik loajální vůči České republice. Poche zřejmě podle Hradu není dost loajální.

Svou troškou do mlýna přispěl do diskuse i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. Politoval Hamáčka, že ho úkoluje bývalý redaktor komunistických Haló novin Ovčáček. Ale prý na tom může být předseda ČSSD ještě hůř. Až ho bude úkolovat hajzlbába.

„Také mám vzkaz pro @jhamacek: Zatím jsi na tom ještě relativně dobře, Honzo. Zatím tě ještě úkoluje bývalý redaktor Haló novin v pozici mluvčího prezidenta. Až budeš muset poslouchat hajzlbábu z Hradu a vrátného ze Strakovky, budeš tomu muset přizpůsobit i slovník,“ napsal Kalousek.

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček následně pogratuloval ČSSD k tomu, že se jí zastal právě Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…