Hajzlové! Konvička a Okamura vpašovali do středověkých knih falzifikáty, ironizuje historik

22.07.2015 16:02

Vystudovaný historik se zájmem o vliv klimatických změn na lidské dějiny Vítězslav Kremlík nemůže pochopit, proč mnozí považují islám za mírumilovné náboženství, když se v životopisech samotného proroka Mohameda můžeme dočíst, jak krvelačná tato víra je. „Musí jít o falzifikáty, které pan Konvička ve spolupráci s potetovanými neonacisty a panem Okamurou vpašovali do knih ze středověku. Hajzlové!“ nachází Kremlík svérázné vysvětlení.

Hajzlové! Konvička a Okamura vpašovali do středověkých knih falzifikáty, ironizuje historik
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

Kremlík na svém blogu na serveru iDNES.cz poukazuje na údajný výrok českého arabisty Bronislava Ostřanského, který měl dle webu Hatefree.cz označit islám za mírumilovné náboženství. „Islám nemá větší dispozice k násilí než jiná náboženství: Je-li s násilím spojován, je to způsobeno především zpravodajstvím a médii obecně,“ tvrdí prý Ostřanský.

V oficiálních životopisech proroka Mohameda se však dle Kremlíka nacházejí příběhy, které dokládají pravý opak. Historik dává za příklad básnířku Asmu bin Marwan, která prý zesměšňovala Mohameda ve své poezii. Podle muslimských kronikářů měl na to Mohammed prohlásit před svými věrnými „kdo mě zbaví Marwanovy dcery?“ Jeho výzvu údajně vyslyšel jeden z jeho žáků, který ji prý zabil mezi jejími dětmi, zrovna když jedno kojila. Mohammed měl pak vraha pochválit, že vraždou prý pomohl Alláhovi a jeho prorokovi.

Konvička jako falzifikátor

„Napadá mne jediné vysvětlení. Musí jít o falzifikáty, které pan Konvička ve spolupráci s potetovanými neonacisty a panem Okamurou vpašovali do knih ze středověku. Hajzlové!“ nachází Kremlík svérázné vysvětlení. A pokud bychom autorství textu nepřipsali lídrovi iniciativy Islám v ČR nechceme, mohli bychom prý ukázat na „nějakého potetovaného nácka s holou lebkou“.

„Představuji si takového vazouna, jak husím brkem sepisuje na pergamentu text ve staré arabštině. A u toho si škodolibě prozpěvuje „Čechy Čechům“. Nebo to možná sesmolil Adam Bartoš v přestávkách mezi pletením oprátky. Jak to vím? Protože orientalista s doktorátem řekl, že islám je mírumilovný. A odborník to přece musí vědět nejlépe. Navíc se tím vysvětlují hrubky a logické nesmysly, které jsou v Koránu. Když to psali takoví experti jako pan Bartoš a Konvička, není se čemu divit,“ dodává Kremlík.

Na závěr svého komentáře historik podotýká, že i kdyby zmiňovaný příběh z Mohamedova života byl pravdivý, a Mohamed skutečně šířil násilí a nenávist, neznamená to, že všichni muslimové jsou nebezpeční. „Jen ti, kteří si berou Mohameda jako svůj vzor. Naštěstí existuje dost umírněných muslimů, kteří chápou, že islám nemá s islámem nic společného,“ potěšeně konstatuje Kremlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…