Hala z ŘSD zůstane za mřížemi. Kauce se zamítá

17.04.2012 20:09

Krajský soud v Praze vyhověl stížnosti státní zástupkyně a ponechal ve vazbě Michala Halu, bývalého manažera v Ředitelství silnic a dálnic. Halovi se tak zamítla žádost o propuštění na kauci.

Hala z ŘSD zůstane za mřížemi. Kauce se zamítá
Foto: ŘSD
Popisek: Logo ŘSD

"Pan Hala byl ve vazbě ponechán," uvedl soudce Josef Gotěk pro server Týden.cz. Předsedal senátu, který vynesl verdikt proti propuštění Michala Haly na kauci. Vyhověl tak stížnosti státní zástupkyně Jany Jahodové.

Odmítl ale uvést důvod, proč byla kauce zamítnuta. Neví to prý ani obhájce Haly Jan Szewczyk. Jahodová jako důvod původně oznámila možný útěk.

Szewczyk se pozastavil nad stanoviskem státní zástupkyně, která za maření vyšetřování považuje podání ústavní stížnosti proti domovním prohlídkám, jež považují za nezákonné. "To je skandální názor," míní advokát.

Hala byl dříve výkonným ředitelem Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Nyní je stíhán protikorupční policií kvůli úplatkářství a špatnému nakládání se státním majetkem. Kauza se týká pronájmu odpočívadel na dálnicích D5 a D47.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …