Halíku, kde jsi? Na tohle nemáš koule? Bloger pátrá po mediální hvězdě, která se po útocích islamistů náhle odmlčela

09.01.2015 21:04

V posledních dnech, kdy celý svět šokovaně sleduje vražedné útoky ve Francii, v mediálním světě překvapivě chybí lidé, kteří se jinak rádi prezentují před kamerami. Bylo by prý velmi zajímavé například zjistit, kam zmizel kněz a podle některých příští prezidentský kandidát Tomáš Halík. A proč najednou národu nemá co říct.

Halíku, kde jsi? Na tohle nemáš koule? Bloger pátrá po mediální hvězdě, která se po útocích islamistů náhle odmlčela
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mši při příležitosti výročí čtvrtstoletí od listopadové revoluce sloužil v kostele Nejsvětějšího Salvátora Tomáš Halík

Autor Michal Zákoucký zahajuje svůj blog na webu iDnes.cz ve stylu klasického pátrání. Hledaná osoba je mužského pohlaví, má 66 let a plnovous, působí jako katolický kněz, teolog a sociolog. Naposledy byl prý viděn asi před měsícem, když vykládal o jakési morální povinnosti.

Autor žádá ty, kteří kněze s plnovousem případně vypátrají, o předání dotazu. Zajímalo by jej, zda ve vztahu k událostem posledních dní skutečně stále trvá na tom, že bychom měli přijímat imigranty z muslimského světa. A pokud ano, zda by nemohl svůj požadavek právě v těchto dnech specifikovat.

„Ale na to nemá asi pan Halík koule,“ lituje bloger. Podobný nedostatek prý nejspíš postihl rovněž Jiřího Dienstbiera nebo Michaela Kocába, kteří si v těchto dnech rovněž netroufají do médií se svou standardní agendou. „Kdy zase vylezete, až se situace uklidní a trochu se zapomene?" zajímá Zákouckého.

Celý blog ZDE.

„To, co se stalo v Paříži, je přímý důsledek vaší politiky, kterou prosazujete i zde u nás, v České republice,“ vzkazuje dále hledanému Halíkovi. Výkon je to prý o to unikátnější, že jej nikdy nikdo nikam nezvolil. Předjímá, jak by sociolog odpověděl. Tvrdil by prý, že se v případě šílených střelců z Paříže jedná o drobnou skupinku, která navíc s „tím pravým“ islámem nemá nic společného. Navíc prý ty karikatury určitě byly urážlivé.

„Tak, pane Halíku, kde jste, kdy se objevíte? Asi projevíte lítost za mrtvé nějakým prohlášením, je pěkná, ale lepší by bylo, kdyby byli mezi živými. A to by šlo pouze tehdy, pokud by se tato rizika v žádném případě nepodstupovala,“ uzavírá bloger.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…