Hamáček: Amnestie? Bude lepší, když tam zůstanou. A info, co přijde o Velikonocích

27.03.2020 21:20

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) se v Událostech na ČT24 vyjádřil mimo jiné k možné amnestii, o níž se v souvislosti s koronavirovou pandemií hovoří. On sám k tomu nevidí důvod.

Hamáček: Amnestie? Bude lepší, když tam zůstanou. A info, co přijde o Velikonocích
Foto: reprofoto: ČT24
Popisek: Jan Hamáček na tiskové konferenci.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí
„Myslím si, že bude dobře, když vězni zůstanou tam, kde jsou,“ poznamenal Hamáček. „Jsem přesvědčen, že těch rizik je více než možných pozitiv, a nechal bych to, jak to je,“ odmítl tu úvahu Hamáček. 

Pak hovořil o nadcházejícím víkendu, který bude v pořadí druhý při zákazu volného pohybu osob. Dál platí doporučení nejezdit na chaty, a zároveň je informace, že by to mohl být teplý a slunečný víkend. „Policie má jasné pokyny, co má dělat. Naši policisté jsou zkušení a jsou schopní vyhodnotit na místě nebezpečnost toho chování, to znamená, že stále platí to, že se budeme snažit nejprve vysvětlovat a řešit to domluvou, ale pokud to nepůjde, pokud to bude opravdu něco, co je flagrantním porušením těch nařízení, dokážu si představit, pokud se bude někdo shlukovat v parku a na předzahrádkách a popíjet pivo, tak nastoupí pokuty,“ podotkl Hamáček.

„Velikonoce budou jiné, ale pokud se něco zásadního neobjeví, pokud se ta křivka nezhoupne do nějakých horších scénářů, tak já bych už nijak ta omezení neupravoval, nezpřísňoval, a počkal bych na to, jak zafungují. Zatím stále to vypadá, že fungují, že ta křivka se zplošťuje, jakkoliv teď poslední dva dny to trošku vyskočilo, ale pořád je Česká republika na tom z hlediska průběhu té epidemie lépe než Itálie nebo Španělsko,“ řekl.

„Z mého pohledu se ukazuje, že ta opatření mají smysl, ale budou mít smysl jedině v situaci, kdy je lidé budou dodržovat i nadále,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…