Hamáček: Budeme si muset počkat, zda mi dá vývoj zase za pravdu. Babiš je proti svolání krizového štábu

13.09.2020 13:15

Situace s šířením koronaviru v České republice se neustále zhoršuje, počty nově nakažených vytváří denně nové rekordy. V pátek přibylo 1447 nových případů, v sobotu dokonce 1541, a to se o víkendu vždy testuje méně a čísla nových připadů jsou klasicky nižší než během pracovních dnů. Ministr vnitra v rozhovoru pro Seznam zprávy uvedl, že je nadále přesvědčen, že by se měl svolat Ústřední krizový štáb. To ale premiér Andrej Babiš nechce.

Hamáček: Budeme si muset počkat, zda mi dá vývoj zase za pravdu. Babiš je proti svolání krizového štábu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 9.9.2020)

37%
hlasovalo: 24621 lidí
Ústřední krizový štáb pod vedením ministra Hamáčka jednal naposledy 11. června. Během pandemie koronaviru se sešel celkem osmkrát v kompletním 30členném složení.

„Ústřední krizový štáb opět ukázal svou opodstatněnost. Splnil všech 60 uložených úkolů, koordinoval nákupy a distribuci ochranných pomůcek, vytvářel návrhy řešení pro vládu a intenzivně spolupracoval s kraji i s jednotlivými hejtmany,“ uvedl tehdy Hamáček.

Nyní je přesvědčen, že jsme v situaci, kdy by měl být krizový štáb opět zaveden.

„Já o tom hovořím stále, protože krizový štáb už zjara zafungoval jako velmi dobrá platforma pro výměnu informací, pro koordinaci některých kroků. Ono to není jen o rouškách, ten stát musí reagovat v celé řadě dalších věcí a ti lidé - jednotlivé složky - spolu musí neustále mluvit a komunikovat, a od toho ten štáb právě je," řekl Hamáček v rozhovoru pro Seznam zprávy.   

„Premiér nechce svolávat krizový štáb a z mého pohledu se opakuje ta naše debata z února a března. Holt budeme asi muset počkat, zda mi dá vývoj zase za pravdu či nikoliv," napsal v té souvislosti ministr vnitra na facebook.




 

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…