Hamáček: Okamuro, tvůj partner Salvini chce přerozdělovat migranty! ČSSD je proti

15.07.2019 12:11

K návrhu Itálie, která chce vrátit do hry trvalé přerozdělování běženců, se vyjádřil lídr ČSSD Jan Hamáček. A dočkal se hned poměrně ostré reakce...

Hamáček: Okamuro, tvůj partner Salvini chce přerozdělovat migranty! ČSSD je proti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

„ČSSD je proti povinným kvótám na migranty a zabránila jim, protože našla spojence napříč EU. SPD a Tomio Okamura – SPD se chlubí partnery v Itálii, kteří chtějí nelegální migranty do Česka přerozdělovat. To my jednoznačně odmítáme!“ poznamenal k tomu na facebookovém profilu lídr ČSSD Jan Hamáček. 

„Jan Hamáček se pokouší přesvědčit voliče SPD, že je víc proti migrantům než Okamura. Zabere tato prozíravá a absolutně originální strategie, kterou ještě nikdy nikdo nezkusil?“ zeptal se následně v reakci komentátor Deníku Referendum Petr Bittner.

Hamáček reagoval na zprávu serveru irozhlas.cz, že Itálie chce podle všeho prosadit v Evropské unii nový plán, jak se vypořádat s migrací. Jeho součástí by byl na příklad mechanismus přerozdělování nově příchozích uprchlíků, uvedl podle všeho italský ministr zahraničí Enzo Moavero Milanesi. Nebo by lidé z válečných oblastí mohli požádat o azyl přímo z domovských zemí. 

„Nemůžeme už dál rozhodovat případ od případu a pokaždé hledat nějaké nouzové řešení,“ míní Milanesi. 

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…