Hamáček: Převoz Čechů do Švýcarska, Německa a Polska. Jednáme

03.03.2021 12:11

Včera přibylo 16 600 pozitivně testovaných na covid, dnes odborníci odhadují, že počet nově pozitivních dostoupá ke 20 tisícům. „To jsou opravdu alarmující čísla a dokazují, že bez opatření, která jsme museli přijmout, to nejde,“ oznámil Hamáček na tiskové konferenci. Česko je na tom tak špatně, že mu pomoc nabídlo Švýcarsko, Německo a jednání probíhají i s Polskem.

Hamáček: Převoz Čechů do Švýcarska, Německa a Polska. Jednáme
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Předseda Ústředního krizového štábu Jan Hamáček na tiskové konferenci poděkoval občanům za to, že dodržují restriktivní opatření a méně cestují mezi okresy.

Anketa

Který případný kandidát na prezidenta vás oslovuje nejvíc?

hlasovalo: 21753 lidí

„Věřím, že tím dosáhneme toho, co chceme, to znamená poklesu nově nakažených a poklesu nově hospitalizovaných a že tím ulevíme zdravotníkům,“ oznámil Hamáček v ČT s tím, že prostým pohledem se zdá, že lidé omezili pochůzky, takže opatření vlády jdou správným směrem.

Policejní prezident Jan Švejdar poděkoval svým policistům i občanům, že dělají, co mohou a vše běží bez výraznějších problémů.

Ministr vnitra pozvedl varovný hlas.

„Včera 16 600. Dnes odhadují odborníci, že by se to mohlo přiblížit 20 tisícům. To jsou opravdu alarmující čísla a dokazují, že bez opatření, která jsme museli přijmout, to nejde,“ řekl Hamáček.

Varoval, že Pardubický kraj už oznámil, že nemocnice má zcela plné a už nemůže přijmout žádného covidového pacienta a ministr vnitra se obává, že k témuž dříve či později může dojít i v dalších krajích. I proto vláda jedná o mezinárodní pomoci. Dvacet lůžek s příslušným personálem nabídlo Švýcarsko, další lůžka nabídlo Německo a jednání probíhají i s Polskem.

Jednu z cest k řešení situace vidí v plošném testování firem.

„Pokud ta firma pravidelně testuje a ukazuje se, že tam virus není, tak nemá smysl ji zavřít.“ vysvětloval ministr vnitra s tím, že pokud bude firma vykazovat podezřelá čísla provedených testů a pozitivních výsledků těchto testů, už to může být důvod ke kontrole. Lze porovnávat množství pozitivních zaměstnanců ve vztahu k celkově pozitivním občanům v Česku či např. v kraji. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…