Hamáček: První vakcína proti covidu by do Česka mohla dorazit mezi svátky

18.12.2020 20:00

První vakcína proti covidu by do Česka mohla dorazit již mezi svátky a prvních deset tisíc dávek vakcíny dostanou lékaři a sestry, oznámil na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Jan Blatný. V současné době se vedou diskuze, zda se očkovat nechat či nenechat. Mezi ty, kteří se očkovat nechají patří předseda sociální demokracie a ministr vnitra Jan Hamáček. Informoval o tom na facebooku.

Hamáček: První vakcína proti covidu by do Česka mohla dorazit mezi svátky
Foto: repro Facebook
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček na natáčení předvolebních klipů

"Bez proočkování populace se v boji proti covidu nedá uspět. Jednoznačně proto říkám, že až na mě vyjde řada (vzhledem k věku a dalším parametrům), očkovat se nechám. Vnímáte to stejně? Hlasujte,“ vyzval své fanoušky Hamáček. 
 
 
25 hodin od zveřejnění příspěvku hlasovalo téměř 6 tisíc lidí.  A výsledek? 4250 hlasovalo, že se očkovat nenechají a jen 1600 zúčastněných, že se očkovat nechají. 
 

Anketa

Necháte se očkovat proti covidu-19?

27%
62%
hlasovalo: 34306 lidí
„Stejně jako všichni, kdo mi píšete, se i já samozřejmě chci vrátit zpátky k normálnímu životu. Chci se nebát navštěvovat příbuzné a kamarády. Chci, aby podnikatelé mohli provozovat svůj byznys bez omezení. Chci, aby si zdravotníci odpočinuli. Chci zajít do restaurace, divadla, muzea nebo kina,“ vypsal Hamáček své důvody pro očkování. 
 
V rámci České republiky bude k dispozici zhruba 200 očkovacích center v zdravotnických zařízeních, a kolem 5000 praktických lékařů, kteří se budou na očkování podílet.
 
„Jestliže sem dojdou dávky mezi Vánoci, budou první lidé očkováni v těch dnech. Mezi prvními očkovanými budou zejména zdravotničtí pracovníci Motola a VFN. V současné době opět dochází k pomalému, ale trvalému nárůstu nově diagnostikovaných osob koronavirem, tak je velmi pravděpodobné, že se bude zvyšovat i zátěž nemocnic. Musíme zajistit, aby bylo vždy dost zdravotníků, sestřiček a lékařů, takže tuto první vakcínu využijeme zejména pro ně,“ sdělil k tématu již dříve ministr Blatný.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Barbora Richterová

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ochladíme vám hlavy, vzkázalo nám Rusko. Vážná věc

8:44 Ochladíme vám hlavy, vzkázalo nám Rusko. Vážná věc

Rusové útočí na ukrajinské obránce nejen v Charkovské oblasti. K útokům dochází na 4 místech a situa…