Hamáček a Petříček odsoudili střelbu v nizozemském Utrechtu

18.03.2019 21:51

Ministr zahraničí Tomáš Petříček a ministr vnitra Jan Hamáček (oba ČSSD) odsoudili dnešní útok v nizozemském Utrechtu, při němž střelec zabil v tramvaji tři lidi a devět dalších zranil. Hamáček zdůraznil, že terorismu se nesmí ustupovat, a dodal, že české bezpečnostní složky jsou v souvislosti s útokem v kontaktu se svými nizozemskými kolegy. Šéf české diplomacie uvedl, že násilí a nenávist v jakékoliv podobě nemá v demokratické společnosti místo a je třeba se jim rozhodně postavit.

Hamáček a Petříček odsoudili střelbu v nizozemském Utrechtu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček

„Myslím na oběti brutálního útoku v Utrechtu, chci vyjádřit upřímnou soustrast pozůstalým. České bezpečnostní složky jsou v této souvislosti v kontaktu s nizozemskými kolegy. Terorismu se nesmí ustupovat, jsme všichni na jedné lodi,“ napsal na Twitteru Hamáček. Také Petříček vyjádřil soustrast všem, které dnešní tragická událost zasáhla.

Nizozemská policie po pachateli pátrá, hledá sedmatřicetiletého muže původem z Turecka. Policisté považují terorismus zatím za jeden z možných motivů. Provincie Utrecht přesto po střelbě zvýšila varování před teroristickým útokem na nejvyšší stupeň, zpřísněná bezpečnostní opatření platí na řadě míst v celém Nizozemsku. V pohotovosti je i armáda.

reklama

autor: nab

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…