Hamáček čistí Lidový dům od Sobotkových lidí. Jako první se prý musel balit ekonomický expert Pícl

13.06.2018 17:50

Středeční deník Právo informuje o velkém úklidu, který probíhá v sídle ČSSD – v Lidovém domě. Ze svých pozic jsou odstraňováni lidé, kteří radili expremiérovi Bohuslavu Sobotkovi. Jeho nástupce Jan Hamáček si buduje vlastní tým poradců. Kdo dostane šanci?

Hamáček čistí Lidový dům od Sobotkových lidí. Jako první se prý musel balit ekonomický expert Pícl
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Jan Hamáček vede sociální demokracii už pár týdnů, tým poradců si ale začal měnit až teď. Zprávu deníku Právo o změnách v Lidovém domě převzal také server televize Nova TN.cz. Hamáček prý chce dát šanci ministrům a členům nového vedení ČSSD. Změně poměrů v Lidovém domě údajně padne za oběť jako první ekonomický expert strany Michal Pícl.

Kompletní složení svého týmu chce však Hamáček prozradit až v okamžiku, kdy bude kompletní. Pokud je pravda, že sáhne do řad ministrů, pak by se Hamáčkovým poradcem mohl stát např. uvažovaný ministr zemědělství Miroslav Toman. Toman sice není členem ČSSD, ale už nejednou poznamenal, že uvažuje o vstupu do ČSSD.

Podle informací deníku by v expertním týmu měli zasednout také místopředsedové strany. Jana Fialová by měla na starosti školství, Roman Onderka dopravu a Martin Netolický regionální politiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…