Hamáček dál láme straníky, aby podpořili koalici. V Karlových Varech sliboval novou dálnici

30.05.2018 6:44

Předseda sociální demokracie Jan Hamáček dnes přesvědčoval spolustraníky v Karlovarském kraji, aby podpořili vstup ČSSD do vlády s ANO. Podle krajského předsedy Tomáše Svobody se mu to zřejmě u některých zatím nerozhodnutých podařilo. Sociální demokraté rozhodují v celostranickém referendu, jeho výsledky mají být známy 15. června.

Hamáček dál láme straníky, aby podpořili koalici. V Karlových Varech sliboval novou dálnici
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček.

"Obeslal jsem pozvánku všem předsedům (organizací ČSSD), hlavně těm, kteří s tím (vstupem ČSSD do vlády) měli nějaký zásadní problém ... jsem přesvědčen, že u některých, kteří byli přesvědčeni že nebudou pro, tak po dnešku asi už budou. A myslím, že se to v našem kraji překlopí spíše do toho, že budou pro účast strany ve vládě," řekl ČTK Svoboda po Hamáčkově setkání se zástupci ČSSD v Karlovarském kraji.

V Karlových Varech padaly kromě dotazů na celostátní důsledky vstupu ČSSD do vlády s ANO i otázky na krajské problémy, dostavbu dálnice D6 i zatím nerealizované sliby, že stát opraví hotel Thermal.

Hamáček navštěvuje postupně jednotlivé krajské organizace. "Byla to příjemná a otevřená debata a já jsem s ní spokojen. Hodně se to točilo kolem problémů Karlovarského kraje," řekl ČTK po dnešním jednání. "Ani tady nebyli všichni pro a padaly tady dotazy, co to udělá se sociální demokracií. Ale právě proto je to referendum," doplnil Hamáček.

Bývalý hejtman Karlovarského kraje Martin Havel sice ocenil, že předseda ČSSD dokázal čelit i nepříjemným otázkám, ale zároveň připomněl, že v minulém volebním období byla ČSSD tou silnější stranou ve vládě, a přesto si podle něj ANO přivlastnilo všechny úspěchy a neúspěchy nechalo na ČSSD. "To ukazuje, že Andrej Babiš a jeho mediální impérium má vliv, stejně jako jeho mediální politika, kterou je schopný dělat," míní Havel.

V Karlovarském kraji zatím hlasovalo v referendu jen několik organizací. "Máme tady 28 organizací, z toho asi pět nebo šest už hlasovalo. Ale většina z nich to má naplánované na začátek června," dodal krajský předseda Svoboda.

Sociální demokraté ve vnitrostranickém referendu rozhodují o tom, zda má jejich strana vstoupit do menšinové vlády hnutí ANO podporované komunisty. Hlasování se koná od 21. května do 14. června na schůzích téměř 1100 místních organizací strany a je tajné. Výsledek by měla ČSSD oznámit 15. června. Prezident Miloš Zeman už řekl, že jmenuje Andreje Babiše podruhé premiérem ještě před ukončením referenda ČSSD.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…