Hamáček na Dnech NATO: Všichni řeší Covid, ale ani teď nesmíme zapomínat na bezpečnost

21.09.2020 15:41

Jubilejní dvacáté Dny NATO v Ostravě a Dny Vzdušných sil AČR se konaly tento víkend výjimečně bez diváků. Na letiště Leoše Janáčka v Mošnově se dostali jen zástupci médií a pozvaní hosté. Mezi nimi byl také ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček.

Hamáček na Dnech NATO: Všichni řeší Covid, ale ani teď nesmíme zapomínat na bezpečnost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr vnitra Jan Hamáček

Mottem Dnů NATO je „Naše bezpečnost není samozřejmost a bez bezpečnosti není prosperita,“ a proto je hlavním cílem prezentovat široké veřejnosti co nejpestřejší škálu prostředků, kterými disponuje Česká republika a její spojenci na poli zajišťování bezpečnosti.

Anketa

Byl Adam Vojtěch dobrý ministr zdravotnictví?

90%
10%
hlasovalo: 13186 lidí
 
Akce patří mezi jednu z největších bezpečnostních přehlídek v Evropě. V minulém roce Dny NATO navštívilo více než 220 tisíc diváků, letos ale vzhledem k pandemii koronaviru do areálu nemohli. Ty nejvěrnější to ale neodradilo a program sledovali alespoň za plotem. Zbytek je mohl sledovat z televizního či internetového přenosu. 
 
„Je mi jasné, že všichni teď řešíme problémy s covidem. I v této době nesmíme zapomínat na bezpečnost naší země a našich spojenců. Dny NATO v Ostravě jsou jednou z nejdůležitějších bezpečnostních akcí na našem území. Letos bohužel bez návštěvníků, ale zdraví musí být na prvním místě,“ napsal Jan Hamáček na facebook. 
 
Na letiště v Mošnově bylo také při slavnostním ceremoniálu oceněno několik stovek záchranářů a příslušníků bezpečnostních sborů, kteří pomáhali zvládnout pandemii koronaviru v době nouzového stavu. 
 

reklama

autor: Barbora Richterová

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…