Hamáček navštívil ženskou věznici ve Světlé nad Sázavou

22.05.2019 15:48

Ministr vnitra a předseda ČSSD Jan Hamáček dnes navštívil kraj Vysočina. Během této cesty se setkal s vedením kraje a také s představiteli sociální demokracie na Vysočině. Mimo to navštívil ženskou věznici ve Světlé nad Sázavou, Dálniční oddělení Policie ČR ve Velkém Beranově a poklepal základní kámen domova pro seniory v Chotěboři. O své návštěvě informoval na Twitteru.

Hamáček navštívil ženskou věznici ve Světlé nad Sázavou
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Jan Hamáček hovoří k delegátům sjezdu ČSSD

„První zastávku návštěvy Vysočiny ve věznici ve Světlé nad Sázavou jsme rovnou spojili s jednáním bezpečnostní rady kraje. Ředitelka mi pak představila denní režim věznice, kdy 500 žen každý den posílají do okolních firem do práce. Skvělé, jak funguje spolupráce v rámci kraje,“ napsal Hamáček na Twitteru. V areálu věznice je plánována výstavba nové budovy, výše investice se bude pohybovat okolo 160 milionů korun.
 
Po prohlídce ženské věznice se v Chotěboři zúčastnil slavnostního poklepání základního kamene domova pro seniory, jehož očekávaná stavba tím ve městě odstartuje. I o této návštěvě informoval na sociální síti. „Život nekončí po padesátce, patří k němu i stáří. ČSSD má péči o seniory jako svou prioritu, moc rád jsem proto poklepal na základní kámen nového domova pro seniory v Chotěboři,“ uvedl ministr vnitra.
 
 
Svoji návštěvu kraje pak zakončil prohlídkou Dálničního oddělení Policie ČR ve Velkém Beranově. „Hovořit se bude nejen o bezpečnostních otázkách. Jsou před námi evropské volby, navíc lidé se čím dál víc zajímají o sociálně demokratický program, který se nám daří v současně vládě prosazovat a kde Jan Hamáček s velkým přehledem zastává funkci nejen ministra vnitra, ale také 1. místopředsedy vlády,“ přiblížil krajský předseda ČSSD Petr Krčál.   
          
 
„Policie na D1 vždycky dělá, co může. Za tím si stojím! Nicméně klíčem ke zlepšení situace, hlavně na opravovaných úsecích, je užší spolupráce mezi ŘSD, Ministerstvem dopravy, dopravní policií a krajem,“ dodal Hamáček. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…