Hamáček před volbou předsedy ČSSD: Účast trestně stíhaného politika ve vládě je problém

16.02.2018 20:06

Kandidát na předsedu ČSSD Jan Hamáček podle serveru iDnes.cz pozměňuje svůj názor a tvrdí, že vláda se stíhaným politikem je zásadní problém. Uvedl to server iDnes.cz.

Hamáček před volbou předsedy ČSSD: Účast trestně stíhaného politika ve vládě je problém
Foto: Hans Štembera
Popisek: Radek Vondráček střídá v předsednictví Jana Hamáčka

Hamáček se pro server nechal slyšet, že součástí navrhovaného usnesení bude pasáž o tom, že účast trestně stíhaného politika ve vládě je zásadní problém. V případném vyjednávání s kolegy z ANO o vládě by tak podle jeho slov zazněla otázka, jak chtějí vyřešit právě problém ohledně trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše (ANO). 

Ještě před čtrnácti dny se přitom Hamáček k možnosti jít do koalice právě s Babišem stavěl shovívavěji, připomíná server. Jako nevýhodnou tehdy označil jen možnost tolerance menšinové vlády ANO. 

Hamáček je v současné době největším favoritem na předsedu ČSSD, má pět nominací na pozici předsedy strany z krajů. Jeho aktuální kurz u sázkové kanceláře Fortuna je na 1,25:1. Bývalý předseda Poslanecké sněmovny také počítá s tím, že by ve vedení strany měl být i exhejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola. Odmítl však, že by s ním byl domluven na „výměnném obchodu“, o němž se spekuluje – že Zimola jej podpoří na předsedu strany a Hamáček pak recipročně exhejtmana na post prvního místopředy. 

Druhý z kandidátů na předsedu strany Milan Chovanec pro server iDnes.cz zopakoval, že hnutí ANO vyhrálo volby naprosto s přehledem. „Neříkám, že hnutí ANO nemá mít premiéra. My jen říkáme, že je problém s jakoukoli trestně stíhanou osobou. Pokud nominuje jiného politika jako premiéra, otevírá se přece možnost koalice s ČSSD a lidovci,“ podotkl Chovanec, jenž sám odmítá, že by se pral o jakýkoliv vládní post. 

  • Původní text ZDE.

Další z kandidátů – Jiří Zimola i Miroslav Krejčík – zdůraznili svůj názor ohledně presumpce neviny. Kandidátka na předsedkyni Romana Žatecká se domnívá, že ČSSD by měla zůstat v opozici. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…