Hamáček překvapivě mírní tlak na Faltýnka: Platí presumpce neviny

11.03.2019 12:08

Ačkoli se prakticky každou hodinu setkáváme s novými informacemi o vlivu Jaroslava Faltýnka a jeho možném napojení na trestnou činnost, ministr vnitra a šéf socdem Jan Hamáček v krátkém prohlášení na Twitteru negativní emoce mírní.

Hamáček překvapivě mírní tlak na Faltýnka: Platí presumpce neviny
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Faltýnek se směje

Anketa

Je Jaroslav Faltýnek důvěryhodný?

58%
42%
hlasovalo: 14043 lidí
„Účast pana Faltýnka v tendru na mýto musí ANO vysvětlit, ale platí presumpce neviny a není možné kohokoliv v médiích odsoudit dřív než soud. Vyšetřovat mají policisté, ne novináři,“ sdělil Hamáček na svém profilu na Twitteru.

Stalo se tak ještě dříve, než ČTK informovala, že devíti obviněným v korupční kauze v Brně-středu hrozí 10,5 roku až 16 let vězení. Přitěžuje jim účast v organizované zločinecké skupině, která sazbu zvedá. ČTK to řekl dozorující státní zástupce Radek Mezlík. Policie viní devět lidí ze zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a z úplatkářských trestných činů, pět z nich skončilo ve vazbě. Soudce Městského soudu v Brně Libor Hanuš už dříve uvedl, že jim hrozí tresty od 10,5 roku výše.

„Pokud se prokáže nějaká korupce, tak se hnutí musí zbavit kohokoli,“ podotkl premiér Babiš v rozhovoru pro MfD. Na doplňující otázku, zda se to týká i prvního místopředsedy Faltýnka, odpověděl rázně. „Samozřejmě,“ řekl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…