Hamáček se zastal Sobotky: Ťok je drzý jako lázeňská veverka

20.09.2016 14:28

Koaliční přestřelku na sociálních sítích vyvolala návštěva premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) v Jihomoravském kraji, při které dnes zamířil i na krajské Ředitelství silnic a dálnic v Brně. Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) se v rozhovoru pro Aktuálně.cz ohradil, že Sobotka před volbami agituje na úřadu, který spadá pod ministerstvo dopravy. Sobotka návštěvu nepovažuje za nic neobvyklého. Představitelé ČSSD si myslí, že šéf hnutí ANO Andrej Babiš dělá totéž.

Hamáček se zastal Sobotky: Ťok je drzý jako lázeňská veverka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček(vlevo)

Vyjádření si všiml i šéf resortu zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD). "Dane, Babiš agitoval v 'mých' nemocnicích, dokonce v bílém plášti. To chce klid," vzkázal Ťokovi. Ministr dopravy poté svoje prohlášení mírnil. "Sváťo, já jsem v klidu, jenom pan novinář trochu zdramatizoval moje klidné vyjádření," odpověděl Němečkovi a připojil mrkajícího smajlíka.

Ministr financí Babiš nemocnice navštěvuje od počátku kampaně před krajskými a senátními volbami, které se uskuteční v říjnu. Lékařská zařízení si prohlédl například ve Frýdlantu, Liberci, Sokolově či Ostravě, tento pátek se chystá do náchodské nemocnice.

Sobotkova hodinová návštěva na ředitelství skončila dopoledne tiskovou konferencí. "Moje návštěvy nejsou nic neobvyklého, při výjezdu do regionů se snažím věnovat pozornost tomu, jak pokračuje příprava a průběh staveb," řekl novinářům premiér. Problematice dopravní infrastruktury se snaží věnovat osobní pozornost, aby bylo vidět, že vláda považuje její rozvoj za prioritu, dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…