Hamáček vzkazuje ANO: Míč je na vaší straně

13.04.2018 12:17

Předseda ČSSD Jan Hamáček v reakci na čtvrteční rozhodnutí ANO, že se pokusí o vládě opět jednat právě se sociálními demokraty, uvedl, že čekají na to, až je hnutí ANO s žádostí o obnovení vyjednávání o společné vládě osloví. „Je evidentní, že ANO se nechce do vlády s SPD,“ řekl na kameru novinářům z Aktuálně.cz předseda sociálních demokratů.

Hamáček vzkazuje ANO: Míč je na vaší straně
Foto: Archiv JH
Popisek: Jan Hamáček (ČSSD), předseda Poslanecké sněmovny

„My máme z médií informace o tom, že hnutí ANO se včera rozhodlo přehodnotit svoji taktiku a oslovit sociální demokracii s nabídkou dalšího vyjednávání,“ sdělil Hamáček novinářům a dodal, že oficiálně zatím žádná oslovení ze strany hnutí ANO nepřišla.

Pokud by je prý hnutí ANO oslovilo, tak by Hamáček k jednání svolal předsednictvo sociální demokracie, které jako jediné může rozhodnout o tom, zda jednání s ANO obnovit. „Záleží, co by přišlo za nabídku ze strany ANO, teď nechci naše podmínky komentovat. Pokud hnutí bude chtít jednání s námi obnovit, jsme ochotni na to reflektovat. Míč je na jejich straně,“ odpověděl Hamáček na dotaz novináře, zda je stále podmínkou, že Andrej Babiš by neměl být premiérem, nebo zda by sociální demokracii stačilo předání některých klíčových resortů.

Dále také připomněl, že platí jeho slib ze sjezdu a také usnesení sjezdu ČSSD, že pokud by dospěli k nějaké dohodě, tak bude všem členům sociální demokracie předložena k rozhodnutí. Jan Hamáček se prý bude chtít ještě osobně setkat s prezidentem Milošem Zemanem. „Já jsem požádal o schůzku a ještě čekám na termín,“ upřesnil.

Celé video ZDE

Podle Hamáčka má ČSSD vzhledem k situaci, která nastala po volbách, tedy že země nemá stabilní vládu, povinnost jednat. „Sociální demokracie je odpovědná strana, která je připravena k jednání. To jsme dokázali i v minulosti,“ řekl s tím, že teď je nová situace, kdy hnutí ANO se rozhodlo jít cestou znovuoslovení ČSSD. „Je evidentní, že hnutí ANO se do koalice s SPD nechce a hledají všechna možná řešení. Čekáme, s čím přijdou,“ uzavřel Hamáček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

14:49 Dominik Hašek – král hlupáků. Na Slovensku si všimli, jak o Francii mlčel jak zařezaný

„Hašek prošustroval miliony a teď je za krále hlupáků“, i takto se dnes na Slovensku mluví o slavném…