Hamáček zkolaboval. Co na to Kalousek? Až tuhne krev

13.04.2021 13:26

Ministr vnitra a staronový předseda ČSSD Jan Hamáček zkolaboval. Potvrdil to serveru Novinky.cz v SMS zprávě s tím, že zrušil svůj nadcházející program do doby zlepšení stavu. Na Twitteru se již objevují reakce. Nulovou empatii vůči zdraví ministra vnitra projevil expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který v minulosti sám čelil zdravotním problémům.

Hamáček zkolaboval. Co na to Kalousek? Až tuhne krev
Foto: repro Facebook, BR
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček

„Mám za sebou drobný kolaps,“ poznamenal Hamáček, jenž o víkendu obhájil svůj post před Tomášem Petříčkem a Kateřinou Valachovou. Po sjezdu pak následně navrhl odvolání šéfa diplomacie Petříčka z jeho postu, prezident Miloš Zeman jej pak pověřil vedením ministerstva. Dle zpráv ČT předseda ČSSD nemusel být hospitalizován, ovšem ještě se neví, zda se uskuteční grémium strany, na kterém měly být projednány navrhované vládní změny - obsazení ministerstev zahraničí a kultury.

„Levná ochotnická šmíra mě nedojímá. Pokud to opravdu fyzicky nedává, ať to zabalí. Vyděláme na tom všichni,“ poznamenal ke kolapsu Hamáčka zcela bez empatie exposlanec Miroslav Kalousek (TOP 09).

Levná ochotnická šmíra mě nedojímá. Pokud to opravdu fyzicky nedává, ať to zabalí. Vyděláme na tom všichni.

— Miroslav Kalousek (@kalousekm) April 13, 2021

„Pan Andrej Babiš je bezpochyby zločinec. Tisíce zbytečných úmrtí našich blízkých je toho důkazem. Mnohem větší míru opovržení si však zaslouží jeho nohsled, který myslí jen na svůj prospěch bez ohledu na to, jak na tom bude jeho vlast. A to je Jan Hamáček. A to je jeho ČSSD,“ poznamenal předtím Kalousek.

„Pevné zdraví panu Hamáčkovi, ale tohle už fakt nedává smysl k dalšímu pokračování...“ podotkl naopak expert na energetiku Michal Šnobr.

Pevné zdraví panu Hamáčkovi, ale tohle už fakt nedává smysl k dalšímu pokračování... https://t.co/vYbitwKy5g

— Michal Šnobr (@michalsnobr) April 13, 2021

Dodejme ovšem, že ani Miroslav Kalousek nebyl ve funkci vždy ve formě, jak dokládá video z již zaniklé televizní stanice Z1, kde Kalousek, tehdy ministr financí, musel studio kvůli nevolnosti opustit.

A známý je také záznam telefonického hovoru TV Nova z doby, kdy Česko sužovaly povodně. Ministr financí tehdy nebyl schopen stvořit kloudnou větu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…