Hamáčku, třes se. Do kauzy se vložil Robert Záruba

06.05.2021 12:51

Sportovní komentátor, partner moderátorky Nory Fridrichové, Robert Záruba na svém twitterovém účtu sdílel dva texty týkající se současné kauzy kolem předsedy ČSSD Jana Hamáčka a jeho cesty do Moskvy.

Hamáčku, třes se. Do kauzy se vložil Robert Záruba
Foto: Twitter Nory Fridrichové
Popisek: Nora Fridrichová s manželem Robertem Zárubou

Mediální analytik Milan Šmíd se ve svém textu ptá, zda bude muset reportér Janek Kroupa vyložit karty na stůl. A to právě kvůli zveřejněnému svědectví o tom, že předseda ČSSD Jan Hamáček chtěl v Moskvě vyměnit Vrbětice za milion Sputniků.

Anketa

Jste Čech, nebo Evropan?

96%
2%
hlasovalo: 23108 lidí

Šmíd se ve svém textu do investigativního novináře Janka Kroupy obouvá. „Kromě odhalování a zveřejňování v zájmu prodejnosti svých materiálů často účelové interpretuje, manipuluje a jako u případu Morava z roku 2008 dokonce klade politikům pasti, což novináři podle mého názoru nepřísluší,“ domnívá se Šmíd a je podle svých slov zvědav, jak bude Kroupa dokládat svá některá tvrzení. 

„Vystupuje zde ‚řada svědků‘ a ‚další zdroje‘, všichni samozřejmě anonymní,“ rozepisuje dále Šmíd a je podle svých slov zvědav, jak Kroupa uchrání anonymitu svých zdrojů, dostanou-li se kauzy skutečně před soud. 

„Pravda, náš tiskový zákon anonymitu zdroje dosti silně brání, nicméně záleží také na soudu, jak uplatní výjimku paragrafů 366 až 368 trestního zákoníku, jak například vyloží trestný čin ‚nadržování‘. Protože dle tiskového zákona ochrana zdroje neruší ‚povinnosti nenadržovat pachateli trestného činu a překazit nebo oznámit trestný čin‘. Mám pocit, že šéfredaktor Jiří Kubík a Janek Kroupa se svými sebevědomými prohlášeními až příliš spoléhají na to, že soudci se zatím k využití této výjimky neodhodlali,“ poznamenal Šmíd na webu Louc.cz.

„Podstata sporu v krátkém článku,“ poznamenal ke Šmídově textu Záruba.

Podstata sporu v krátkém článku. https://t.co/3wArCHMPPm

— Robert Záruba (@robertzaruba) May 5, 2021

„Nevím proč, ale tyhle dva odstavce mi přijdou blíž k realitě,“ dodává pak Záruba a sdílí text Miloše Růžičky. „Dva postřehy starého PíáR zbrojnoše k tomu, co v médiích předvádí Hamáček & spol,“ píše k tomu Růžička.

Ten rozebírá, proč byla včerejší silová akce předsedy ČSSD Jana Hamáčka špatně. „Žaloba na Seznam o 10 mega = de facto stanovená cena za vlastní hlavu = výzva, která už za to stojí,“ uvádí například Růžička a dává i příklady toho, jak měl Hamáček reagovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…