Hanáková chtěla změnit tendr na opravu Národního muzea. Nepovedlo se

01.04.2013 17:35

Ministryně kultury Alena Hanáková chtěla, aby se výběrového řízení na opravu Národního muzea zúčastnily jen oslovené firmy. Nyní se ale tendr vrací na začátek, jelikož Hanáková nedokázala svou verzi obhájit. Uvedl to server Týden.cz.

Hanáková chtěla změnit tendr na opravu Národního muzea. Nepovedlo se
Foto: top09.cz
Popisek: Ministryně kultury Alena Hanáková

Premiér Petr Nečas se v polovině března pustil do ministryně kvůli tomu, že na zasedání vlády nedokázala obhájit svoje výběrové řízení na opravu Národního muzea. Hanáková předložila vládě návrh na zúžené výběrové řízení, v němž by se o zakázku za necelé tři miliardy korun neucházely všechny, nýbrž pouze oslovené firmy.

Účast všech firem v tendru si přitom přálo i vedení Národního muzea a postoj změnilo až po zásahu Hanákové.Kvůli němu se příprava tendru vrací na začátek. Vláda o něm bude jednat zřejmě již tento týden.

"Národní muzeum původně připravovalo otevřené výběrové řízení, jak to i uvedlo 15. 8. 2012 ve Věstníku veřejných zakázek. Následně však ministerstvo kultury vydalo příkaz závazný pro organizace v působnosti rezortu," sdělil časopisu Týden ředitel Národního muzea Michal Lukeš.

"V tomto příkazu je stanoveno, že veřejné zakázky nad 50 milionů korun budou přednostně zadávány formou užšího řízení. V duchu tohoto příkazu tedy byla upravena forma výběrového řízení. Na jednání vlády byly následně proti této formě vzneseny připomínky. Na základě těchto připomínek Národní muzeum upravilo formu na otevřené výběrové řízení," dodal Lukeš.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …