Hanba vládní garnitury. Už je to jak za totality, zhrozila se šéfka Trikolóry

07.05.2021 12:03

Odvolání renomovaného profesora Jana Pirka z čela kardiocentra na pražském Institutu klinické a experimentální medicíny vyvolalo bouřlivé reakce. Přestože vedení IKEMu tvrdí, že důvodem je zahájení výstavby nového pavilónu, souvislost s kritickými postoji světově uznávaného kardiologa ke způsobu boje s pandemií Covid-19 napadla snad úplně každého. Pirk se totiž často klonil k těm, kteří odmítali příliš přísná restriktivní protiepidemická opatření. Předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová Zahradníková dokonce mluví o totalitních praktikách a čistkách v režii „těch nahoře“.

Hanba vládní garnitury. Už je to jak za totality, zhrozila se šéfka Trikolóry
Foto: repro XTV
Popisek: Předsedkyně hnutí Trikolóra Zuzana Majerová Zahradníková

„Covidová diktatura si udělala další zářez na svoji pažbu. Prakticky ze dne na den v čele kardiocentra IKEM skončil snad ten absolutně nejznámeˇjší a nejvěhlasnější český lékař. Jakýsi oficiální důvod byl zveřejněn, ale všem je nad slunce jasné, že skutečné důvody jsou úplně jinde. Prof. Pirk se totiž nikdy netajil svým odlišným názorem na celou “covidovou hysterii” a totálně přestřelená opatření, jež o co menší vliv mají na samotný koronavirus, o to více ničí naši ekonomiku i celou společnost,“ komentovala informaci poslankyně Zuzana Majerová Zahradniková. 
 
 
Podle předsedkyně Trikolóry se tak zásadní změna v čele špičkového lékařského pracoviště nedělá bez souhlasu „těch nahoře“.
 
„Je to nezměrnou hanbou vládní garnitury, že si již nadobro osvojila praktiky totalitni´ho režimu a likviduje všechny osobnosti, které si dovolují mít vlastní názor. V případě prof. Jana Pirka dokonce osobnost světového formátu. Pokud na tohle přistoupíme, prohráli jsme,“ dodala Majerová. 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…