Hanobíte prezidenta. Znáte tu paní z masny? útočili čtenáři na profesora Zlatušku. Ten se s nimi takto vypořádal

27.11.2014 12:05

Poslanec hnutí ANO, profesor Jiří Zlatuška, vyvolal značné rozčílení mezi čtenáři ParlamentníchListů.cz svými ostrými výroky na adresu prezidenta Miloše Zemana. Toho nazval šaškem, a demonstrantům, kteří na něj házeli vajíčka, radil, ať trénují a příště míří lépe. Nyní své postoje vysvětloval čtenářům na svém profilu.

Hanobíte prezidenta. Znáte tu paní z masny? útočili čtenáři na profesora Zlatušku. Ten se s nimi takto vypořádal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška

Čtenáře například rozčílilo doporučení profesora Zlatušky, někdejšího univerzitního rektora, studentům házejícím na Albertově vajíčka na prezidenta, aby potrénovali a příště mířili přesněji. Pobuřující je to prý zejména v kontextu se Zlatuškovou kritikou studenta, které po „balkánské řeznici Albrightové“ hodil jako protest botou. „Když jsem si přečetl váš rozhovor, byl jsem velmi blízko tomu, podat na vás trestní oznámení pro podněcování k útoku na hlavu státu,“ dodal.

Babišův poslanec namítl, že studenty k ničemu nevyzýval. Pouze prý doporučil ministrovi škoství, aby dohlédl na to, že se v tomto směru zkvalitní příprava v hodinách tělocviku. Ohledně „balkánské řeznice“ dodal: „Tu paní z vaší masny neznám a ji ani nikoho jiného jsem před botou nechránil.“ Nejspíš si jej prý čtenář s někým plete, což prý není divu, protože má podle Babišova poslance nejspíš popletený celý svět.

Jiný čtenář poslance ve svém dotazu upozornil, že se nabádáním k útoku na prezidenta dopouští trestného činu výtržnictví, a zajímal se, zda zákonodárce spoléhá na imunitu. Zlatuška mu suverénně odpověděl, že se mýlí, a ani nebyl schopen napsat, jaký výrok má na mysli. Ohledně podání trestního oznámení občanovi doporučuje, aby to nedělal a přestal myslet na špatnosti.

Otázky s odpověďmi poslance Zlatušky ZDE.

Tentýž čtenář se pak ještě rozhořčeně ptal, co pro naši zemi udělal poslanec Zlatuška, když je schopen veřejně prohlásit, že prezident se chová jako šašek. Poslanec mu odpověděl, že tradicí české státnosti je mít na Hradě krále a šaška, a protože král je po pádu monarchie nepřípustný, zbyl nám tam už pouze ten šašek. „Vidím to jako udržování historické kontinuity naší identity v podmínkách, jaké jsou,“ zamyslel se poslanec s profesorským titulem.

Jiného čtenáře zajímalo, kdo je Zlatuškovým favoritem do příštích prezidentských voleb. A zda prý poslanec nemá dojem, že poslední dva prezidenti nás na rozdíl od Václava Havla v cizině poškozují. „Ano, jsem přesvědčen o tom, že nás oba někdejší prognostici na postu prezidenta poškozují, u Václava Klause to ale je i bylo silnější,“ odpověděl Zlatuška. Hledat favority je podle něj předčasné, když se ještě neví, kdo bude kandidovat.

Další čtenář pak Zlatuškovu hnutí ANO vyčítá, že se Sobotkova vláda po roce začala navzájem hádat. „A jak vám teď věřit, že není jen otázkou času, než to doženete do extrémů jako VV a ve finále se začnete hádat i mezi sebou,“ zajímalo jej. Poslanec na to čtenáři odvětil, že jeho přesvědčení je jeho věc, ale sám si myslí, že je zcela mylné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…