Svérázná akce před sněmovnou: Poslance vítali převlečení demonstranti

06.05.2014 12:04

Před budovou Poslanecké sněmovny se dnes uskutečnil happening. Aktivisté se zde objevili ve vězeňských mundúrech a v masce bývalého primátora Prahy Pavla Béma. Ale nešlo pouze o legraci. Novinky.cz informovaly o jejich snaze upozornit na nedostatečné vyšetření kauzy Opencard.

Svérázná akce před sněmovnou: Poslance vítali převlečení demonstranti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-primátor Pavel Bém

Několik mladých lidí v pruhovaných oblecích a s maskou exprimátora Pavla Béma postávalo v úterý ráno před vstupem do Poslanecké sněmovny, zákonodárcům rozdávali letáky v podobě obsílky s modrým pruhem a požadovali důkladné prošetření kauzy Opencard.

„Jsme hluboce nespokojeni s dosavadním průběhem vyšetřování kauzy Opencard. Ačkoli již v roce 2016 má být tento případ promlčen, hlavní viníci stále nebyli obviněni,“ citují Novinky.cz z prohlášení občanské společnosti Pražské fórum, které akci zorganizovalo.

Skuteční viníci podle aktivistů unikají

Aktivisté se prý nemohou smířit s tím, že zatím bylo obviněno jen několik níže postavených úředníků, zatímco skuteční viníci unikají.

„Domníváme se, že dosavadní průběh vyšetřování kauzy Opencard svědčí o fatálním selhání orgánů činných v trestním řízení. To otřásá důvěrou občanů v právní stát. Žádáme vás proto, abyste se v rámci svých kompetencí a při všem respektu k nezávislosti policie a justice zasadili o nápravu tohoto stavu s cílem zajistit spravedlivé vyšetření případu Opencard,“ píší autoři happeningu poslancům a vládě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…